gratis gehoortest

Hoe kan ik een gratis gehoortest doen?

Als je steeds vaker het gevoel hebt dat je mensen om je heen niet goed verstaat en je moet regelmatig vragen of ze iets voor je kunnen herhalen, of als je merkt dat je de televisie steeds harder moet zetten om deze goed te kunnen horen, dan kan het zijn dat je aan gehoorverlies lijdt. Dit is iets heel natuurlijks, mits je niet te jong bent natuurlijk, en de problemen die gehoorverlies met zich meebrengen kunnen tegenwoordig gelukkig vrij gemakkelijk worden opgelost. 

Doe een gratis gehoortest

Je doet er in het geval dat je merkt dat je minder goed hoort dan ook verstandig aan om een gratis gehoortest te ondergaan. Bij de verschillende Van Boxtel hoorwinkels kun je geheel vrijblijvend en kosteloos een gehoortest laten uitvoeren. Je hebt hier verder geen verwijzing van een KNO arts voor nodig, al kan een bezoek aan een KNO arts wel gevraagd worden, afhankelijk van je leeftijd en voorgeschiedenis. 

Met verschillende tonen en frequenties en woorden die je dient te herhalen wordt een gehoortest uitgevoerd

Een gehoortest bestaat uit twee verschillende aspecten. Zo wordt er een audiogram gemaakt, waarbij je geluiden in verschillende korte tonen en op verschillende frequenties te horen krijgt. Daarnaast krijg je ook diverse woorden te horen, waarvan gevraagd wordt deze te herhalen. Op deze manier kan gekeken worden of je problemen hebt om spraak te verstaan. 

Naarmate je ouder wordt, verslechtert je gehoor geleidelijk. Dit gebeurt natuurlijk en met name vanaf de leeftijd van 55 jaar en ouder is het aan te raden om met de nodige regelmaat een gehoortest te ondergaan. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je gehoor reeds op een jongere leeftijd slechter wordt. Dit is met name het geval als je tijdens bijvoorbeeld werkzaamheden wordt blootgesteld aan langdurig lawaai. Dit kan bijvoorbeeld in machinefabrieken het geval zijn, maar ook in de bouwvak. Ook mensen die in de muziekindustrie zoals festivals en concerten werken en geen gehoorbescherming dragen, lopen het risico om al op jongere leeftijd gehoorproblemen te krijgen. 

Onderschat het goed functioneren van je gehoor nooit!

Goed horen is uitermate belangrijk voor het onderhouden van sociale contacten. Stel je maar eens voor als je niet langer je partner of je kinderen kan verstaan. Niet goed horen kan daarnaast ook de nodige problemen opleveren als je bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat of ergens de weg moet vragen. Zodoende dat je beter het zekere voor het onzekere kunt nemen en een gratis gehoortest kunt ondergaan. Mocht hieruit blijken dat er sprake is van gehoorverlies, dan kunnen er tegenwoordig gelukkig hooroplossingen geleverd worden die speciaal voor jou op maat gemaakt zijn en die specifiek op jouw gehoor zijn afgesteld. 

Door middel van een hoorapparaat kunnen problemen veroorzaakt door gehoorverlies eenvoudig worden opgelost. Gehoorapparaten of hoortoestellen zijn tegenwoordig in heel veel verschillende soorten te verkrijgen en afhankelijk van de mate van je gehoorverlies en de vorm van je gehoorgang kun je altijd een optie binnen die bij je past.