sporten op vakantie

Sporten op vakantie: ja of nee?

Tijdens de vakantie kom je helemaal tot rust en kun je jouw batterij weer even opladen. Geen werk, geen huishoudelijke taken of sociale verplichtingen, jij laat de stress van alledag ver achter je. Sport jij graag en wil jij ook op vakantie in beweging blijven omdat je hier energie van krijgt? Doen! 

Trainen in de hotelgym

Veel van de grotere hotels zijn voorzien van een fitnessruimte met diverse toestellen, gewichten en andere sportattributen. Start je dag met een halfuurtje flink trainen zodat je jouw hartslag verhoogt. Je kunt ook zelf een aantal materialen meenemen die niet te zwaar zijn, zoals weerstandsbanden of een lichtgewicht yogamat. Check voor vertrek of jouw reisverzekering actueel is, mocht je jouw bagage onderweg verliezen. Is er een groot zwembad? Ga dan dagelijks een halfuur tot een uur flink baantjes trekken. Voor extra uitdaging zoek je de zee op. Achteraf geniet je extra veel van het luieren op een ligstoel in de zon.

Sportieve activiteiten uitzoeken

Breng jij het liefst zoveel mogelijk tijd door in de zon of buitenlucht? Dan zijn er heel veel toffe sportieve activiteiten die je tijdens jouw vakantie kunt doen. Ga een dagje golfsurfen, maak een kajaktocht langs de kust of ga suppen. Canyoning, mountainbiken, klimmen, hiken, op zo goed als iedere vakantiebestemming valt wel een leuke sportieve activiteit te vinden. Bijkomend voordeel is de adrenaline rush die je hier van krijgt.

Verken de omgeving te voet

Een vakantie biedt de uitgelezen kans om iedere dag aan jouw stappendoel te komen. Verken de omgeving of stad waar je verblijft te voet. Niet alleen zie je zo een stuk meer dan wanneer je ergens met de auto doorheen rijdt, maar je kunt direct jouw workout afstrepen. Zo hoef jij geen sportspullen mee te nemen op reis om toch voldoende beweging te krijgen en om ook op vakantie een gezond gewicht te behouden. Je hoort vaak dat je 10.000 stappen per dag moet zetten om gezond te worden en te blijven, maar onderzoek wijst uit dat tussen de 4.400 en 7.500 stappen per dag optimaal is voor positieve gezondheidsresultaten. Meer dan 7.500 stappen per dag is beter voor je conditie maar levert niet direct meer positieve gezondheidsresultaten op. Vooral zitten is slecht voor je, dus doe dit zo min mogelijk tijdens je vakantie. Eerst lekker de omgeving ontdekken dus voordat je op een terras neerploft.

Genieten staat centraal

Genieten staat tijdens jouw vakantie centraal. Zo kan jij ontspannen en helemaal opladen. Als sporten voor jou een moetje is, dan laat je jouw routine even voor wat het is op vakantie. Je pakt dit gewoon weer op als je vol nieuwe energie terugkomt.