sporten in het nieuwe jaar

Op naar de gym! Maar hoe houd ik het dit jaar langer vol?

Ben jij van plan om meer te gaan sporten in het nieuwe jaar? Sporten zorgt er niet alleen voor dat je fitter wordt, maar ook dat je beter in je vel zit en gezonder wordt. Meer sporten is een veel voorkomend voornemen, maar niet iedereen lukt het om dit vol te houden. Met deze tips lukt het om je voornemens voor 2019 te halen.

Tips

Zet duidelijke doelen

Zorg ervoor dat je concrete doelen zet. Het is moeilijk om zomaar meer te gaan sporten. Kies het aantal keer per week dat je wilt gaan sporten. Zo kun je beter bijhouden of je inderdaad meer sport en wanneer het tijd is om weer naar de gym te gaan. Zorg ervoor dat deze doelen niet te ambitieus zijn. Sport je op dit moment helemaal niet, probeer dan eerst eens één of twee keer per week te gaan sporten. Als je dit een aantal weken hebt volgehouden kun je eventueel vaker gaan sporten.

Zeg het hardop

Door aan vrienden en familie te vertellen wat je voornemens voor 2019 zijn, zal je deze eerder volhouden. Zij kunnen je helpen herinneren door af en toe te vragen hoe het gaat. Als zij dezelfde voornemens hebben, kun je ook samen inschrijven bij de gym. Door af te spreken om elke week samen te gaan sporten, voel je je eerder verplicht om ook echt te gaan.

Doe wat je leuk vindt

Eén van de aller belangrijkste dingen die je kunt doen om te blijven sporten, is om iets te doen wat je echt leuk vindt. Er zijn eindeloos veel sporten om uit te kiezen. De meeste sportscholen bieden naast fitness en hardlooptraining ook verschillende lessen aan. Deze lessen kunnen variëren van zumba tot kickboksen. Zo is er voor ieder wat wils. Geef een nieuwe sport wel even de tijd. Het kan even duren voordat je er goed in bent, dus geef niet te snel op.

Werk naar iets groots toe

Schrijf je samen met vrienden in voor een hardloopwedstijd, obstacle run of ander sportevenement. Ook hierbij geldt, ga niet meteen voor de grootste afstand. Het gaat er vooral om dat je iets hebt om naartoe te werken. Zo heb je een reden om te blijven sporten en ga je een gezond nieuw jaar tegemoet.

een hardloopwedstijd
SONY DSC