last van een maandagdip

Last van een maandagdip? Niet met deze tips!


Wanneer je aan mensen vraagt wat hun favoriete dag van de week is, dan kiezen veel mensen voor vrijdag. Maandag daarentegen is voor velen de meest vervelende dag. Je hebt het weekendgevoel nog in je lichaam en moet omschakelen naar een ander ritme. Heb jij ook last van een maandagdip? Met deze tips wordt die eerste dag van de week een stuk aangenamer!

1. Last van een maandagdip: zorg voor een goede nachtrust

Allereerst is het belangrijk om in het weekend te proberen je doordeweekse ritme aan te houden. Ga jij doordeweeks altijd om 22 uur naar bed en sta jij om 7 uur op? Probeer dit ritme dan ook in het weekend aan te houden. Op die manier is de overgang van zondag naar maandag een stuk makkelijker. Lukt dit niet? Probeer dan zondagavond vroeg naar bed te gaan zodat je genoeg slaapt. Je zal merken dat de maandag minder zwaar is wanneer je goed uitgerust bent.

2. Sta extra vroeg op

Wellicht ben je geneigd om op maandagochtend lekker lang te snoozen, maar dit is niet bevorderlijk voor je maandagdip. Zorg dat je op maandag extra vroeg de wekker zet zodat je tijd hebt om rustig op te staan. Maak een heerlijk power ontbijt, lees de krant en/of maak een frisse ochtendwandeling. Je zal zien dat je de rest van de dag veel vrolijker bent.

3. Plan een leuke activiteit

Maandag is een dag waarop de meeste mensen moeten werken. Echter is het belangrijk om naast je werk een leuke activiteit te plannen. Zo heb je iedere maandag iets om naar uit te kijken en begin je deze voorheen vervelende dag op een toffe manier. Je kunt bijvoorbeeld sporten, een heerlijk warm bad nemen of je favoriete serie kijken.

4. Zorg voor frisse lucht en daglicht

Wanneer je veel daglicht hebt, zal je meer energie hebben. Zuurstof zorgt er dan weer voor dat je je beter kunt concentreren. Zorg dus dat je van beide voldoende binnenkrijgt op maandag, en de rest van de week trouwens ook. Zo voel je je beter en ben je een stuk productiever. Maak bijvoorbeeld een frisse ochtendwandeling voor je begint met werken. Een wandeling in je lunchpauze kan natuurlijk ook. Laat die vitamine D maar komen!

5. Deel complimenten uit

Een laatste maar niet onbelangrijke tip: geef je collega’s eens een paar complimenten op maandagochtend. Hier worden niet alleen je collega’s maar ook jijzelf een stuk vrolijker van. De kans is namelijk groot dat je collega’s ook een hekel hebben aan maandag. Door complimentjes uit te delen, maak je het voor iedereen een stuk aangenamer!