grote borsten bh kopen

Grote borsten? Hier moet je op letten als je een bh koopt

Heb jij grote borsten? Dan is het soms best lastig om een goede bh te vinden. Het is niet alleen belangrijk dat je de juiste maat bh draagt en dat de bh een goede pasvorm heeft. Maar ook dat je grote borsten genoeg ondersteuning krijgen. In dit artikel delen we een aantal tips waar je moet op letten als je een nieuwe bh koopt.

1. Grote borsten: kies een bh met een brede bh-band

De bh-band is het onderdeel van de bh welke voor de meeste ondersteuning zorgt. Een bh met een brede band zorgt dan ook voor extra steun en comfort. Bij grote borsten zorgt een brede bh-band er ook voor dat je borsten niet langs de huid van je borstkas kunnen wrijven. Zorg dat de bh-band mooi horizontaal zit en dat deze strak maar toch comfortabel op je lichaam aansluit. 

2. Grote borsten bh: probeer een bh met hoge cups

Een bh met hoge cups bedekt je borsten helemaal. Dit is in de eerste plaats comfortabel omdat alles goed in de cup past. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je grote borsten niet over de cups heen komen of dat je een soort van dubbele borst krijgt.

3. Let op de schouderbandjes

Ook de schouderbandjes spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van je vollere borsten. Kies voor een bh met bredere schouderbandjes want deze bieden meer comfort en drukken minder snel in de huid. Doordat ze minder snel in de huid drukken, heb je ook meteen minder last van ongewenste plooien.

4. Kies voor een bh met extra baleinen

Baleinen zijn extra steuntjes aan de zijkant van je bh en zorgen voor nog meer ondersteuning. Ze zitten naast de beugel van je bh en duwen de borsten zo naar voren zodat de beugel goed om je boezem valt. Daarnaast voorkomen ze dat de beugels in je borsten prikken.

5. Probeer een minimizer bh

Voor vrouwen met kleine borsten bestaat er een maximizer bh die de borsten optisch vergroot. Vrouwen met grote borsten hebben dan weer baat bij een minimizer bh. Dit is een bh die je borsten kleiner laat lijken. Een minimizer bh zorgt dat je borsten iets meer richting je armen vallen in plaats van naar voren. Dit type bh is vooral ideaal als je wel eens last hebt van bloesjes waarvan de knoopjes niet goed sluiten of open blijven staan.

Zo, dit zijn een aantal tips om een grote borsten bh te kopen. Twijfel je over de juiste maat bh of de juiste pasvorm? Vraag dan advies aan de verkoopsters in de lingeriewinkel. Je hoeft je hier niet voor te schamen. Het is hun job om vrouwen te helpen bij het kopen van een bh. Wanneer je lang met de verkeerde bh rondloopt, dan kan dit voor rugklachten zorgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Lees ook: Zo krijg je in 3 stappen een soepele huid