Gezond eten tijdens het reizen

Gezond eten tijdens het reizen

Houd je ervan om jouw lichaam te verblijden met gezonde maaltijden, van ontbijt tot tussendoortje – maar ben je tegelijkertijd ook vaak op pad? Reizen en gezond eten kan soms een hele uitdaging zijn. Gezond eten tijdens het reizen is lastig omdat je niet altijd weet wat je kunt verwachten, flexibel moet zijn en daarnaast soms gewoon geen keuze hebt dan te eten wat op dat moment binnen bereik is. Maar gezond eten op zakenreis, of tijdens ieder ander moment onderweg, is mogelijk wanneer je je goed voorbereid. 

Gezond eten tijdens het reizen: bereid je voor 

Eén van de beste tips voor gezond eten op reis: zorg dat je weet waar je aan toe bent! Speur van te voren de beste restaurants op, en laat je infomeren met betrekking tot de culturele keuken van het land van bestemming. Heeft het land bijvoorbeeld goed aanbod in organische groenten, of vegetarische restaurants? Kun je er eenvoudig gezonde snacks kopen, zijn er biologische winkels of moet je hiervoor in een bepaald gebied zijn? Weet welke winkels je moet bezoeken wanneer je op zoek bent naar specifiek voedsel, en schrijf ze op of noteer ze in je telefoon. Zo weet je zeker waar je terecht kunt als je een hapje wilt eten, zodat je je niet hoeft te beroepen op impulsieve keuzes ter plaatse. 

Tips voor gezond eten op reis: neem zelf iets mee 

Tips voor gezond eten op reis

Waarschijnlijk ben je niet van plan je koffer vol te stoppen met gezonde etenswaren… maar het kan een goed idee zijn om enkele artikelen, waarvan je verwacht deze elders niet te vinden, altijd met je mee te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een potje gezonde pindakaas, maar ook enkele zakjes superfoods zoals gedroogd fruit, zaden en noten kunnen zeer handig zijn voor onderweg. Zo kom je minder snel in de verleiding ongezonde snacks onderweg te kopen, en ben je ook nog eens goedkoper uit. 

Gezond eten op zakenreis: houd je aan het ritme 

Het is niet altijd eenvoudig om je, tijdens het reizen, te houden aan jouw ritme! Vaak eet je op onregelmatige momenten, tijdens het wachten op de bus of na het rennen voor je vliegtuig… zorg dus dat je, waar mogelijk, de tijd neemt om te eten en sla geen maaltijd over. Bijtijds ontbijten, lunchen en avondeten zorgt er tevens voor dat je niet met grommende honger in een vluchthaven komt te staan, om vervolgens toch verleid te worden een broodje hotdog te verorberen. Neem de tijd om regelmatig voldoende te eten: je zo voel je je ook tijdens het reizen fit en gezond