kitesurfen op tenerife

Kitesurfen op Tenerife

Kitesurfen op Tenerife – wie wil dat nou niet? Zon, zee, strand… de frisse wind in je haren en een lekker kleurtje op je gezicht. Met een actieve vakantie als deze weet je zeker dat je meerdere vliegen in één klap slaat.

Last minute Tenerife

Houd jij niet zo van ruimschoots vooruit plannen, en laat jij jouw leven liever de vrije loop? Ben je van de impulsieve plannen of heeft een vriendin jou zover gekregen mee te gaan? Hoe dan ook, een last minute Tenerife is dé uitkomst voor zij, die spontaan het vliegtuig willen pakken om er even lekker tussenuit te knijpen. Last minute vluchten naar Tenerife zijn geliefd. En als je er zelf eenmaal bent geland, begrijp je direct waarom.

Lang strand

Wist je dat de kustlijn aan Tenerife adembenemend mooi is? Als in een sprookje! De kustlijn is maar liefst 350 kilometer lang en geeft je daarom alle kans om urenlang te slenteren, de heerlijkste plekjes te vinden om te zonnebaden – wie weet zelfs voor jou alleen – en natuurlijk is deze plek bij uitstek een geweldige plaats om te kitesurfen. Met krachtige winden en sterke golven is Tenerife een zeer aantrekkelijke plek om je te laten meenemen door de snelheid van de wind: je scheert letterlijk over het water heen!

Van beginner tot ervaren surfer

Tenerife biedt zowel beginnende kitesurfers als ervaren surfers de kans om zich over te geven aan een zowel actieve, als ontspannende vakantie. Vanwege de toenemende populariteit van het surfen aan deze kust is het tegenwoordig eenvoudig om zowel materiaal als scholen overal te vinden. Je hoeft je eigen spullen dus niet mee te nemen om toch te kunnen genieten van een sportieve vakantie. Bovendien kun je, aan de hand van jouw surfskills, een passende begeleider vinden die jou op weg helpt op zee. Ook wanneer jij nog nooit hebt gesurfd, kun je hier prima terecht!

Kitesurfen op tenerife: de beste plekken

Er zijn verschillende hotspots als het gaat om kitesurfen op tenerife. Neem het strand van Famara, of de kust bij Vargas. Ook El Médano en Sotaveno zijn zeer in de trek. Faciliteiten zijn dicht in de buurt, waaronder onder andere surfkampen en scholen, materialen maar ook de gelegenheid om bijvoorbeeld je surfplank te laten repareren. Daarnaast kun je er voor en na het surfen heerlijk genieten van een hapje eten in één van de nabij gelegen restaurants.