gezondheisvoordelen van bleekselderij

De gezondheidsvoordelen van bleekselderij

Bleekselderij is welbekend groente soort dat vaak gezien wordt en voor vele dingen gebruikt wordt. Zo kun je met bleekselderij koken of het rauw eten, zoals je zou doen met een komkommer. Sommigen gebruiken het als snack met lekkere dipjes. De bleekselderij wordt ook voor drankjes gebruikt. Zo heb je de bloody Mary, waarbij men een stengel van de bleekselderij afhaalt en gebruikt om in het drankje te plaatsen. De bloody Mary is een welbekende alcoholische drank, welke altijd mt bleekselderij wordt gemaakt. Bleekselderij wordt nog voor veel meer gebruikt. Zo wordt het in vele opzichten gebruikt om het lichaam aan het lichaam aan te sterken.

Bleekselderij heeft vele gezondheidsvoordelen. De gezondheidsvoordelen van bleekselderij eten zijn zelfs zo uiteenlopend dat je er misschien nooit eerder bij hebt stil gestaan. Om je een beter idee te geven wat de gezondheidsvoordelen van bleekselderij zijn, hebben wij hier slechts een paar van ze uitgelicht.

Gezondheidsvoordelen van bleekselderij voor jouw bloeddruk

Bleekselderij heeft net zoals bijvoorbeeld maca de eigenschap dat het goed is om de hoge bloeddruk te verlagen. In bleekselderij zit er name is hexaanzuur wat zorgt voor een goede bloedcirculatie. Het toepassen van bleekselderij in jouw dieet, als je last hebt van een hoge bloeddruk is dan ook een goed idee.

is bleekselderij gezond

Gezondheidsvoordelen van selderij tegen maagzweren

Gezondheidsvoordelen van selderij zijn ook te merken bij maagzweren. De ethanol-extract dat zich in bleekselderij bevindt is erg goed voor de spijsverteringskanaal. De stof helpt de binnenkant van de spijsverteringskanaal te beschermen.

Bleekselderij bevat anti oxidanten welke goed zijn voor het lichaam

Bleekselderij is goed voor de gezondheid omdat het een ontstekings remmende werking met zich meedraagt. In bleekselderij zitten er anti oxidanten waar het lichaam veel aan heeft. Deze stoffen remmen namelijk ontstekingen in het lichaam. Ook is het goed om bleekselderij te gebruiken om het lichaam te ontdoen van stress. Bleekselderij heeft zelfs ook stoffen die veroudering tegen gaan. De gezondheidsvoordelen van bleekselderij zijn dus niet alleen maar van binnenuit te merken, maar ook van buiten.

Gezondheidesvoordelen van selderij voor jouw cholesterol

Bleekselderij is goed voor de gezondheid omdat het jouw cholesterol positief beïnvloed. In bleekselderij zit er een stof dat butylphtalide heet. Dit stofje is wat een bijdrage levert aan het verminderen van vet in het bloed. Hier kwam men achter nadat er een test op ratten werd uitgevoerd. Het onderzoek wees uit dat bleekselderij het cholesterolgehalte inderdaad verlaagt.

Is bleekselderij gezond in andere opzichten

Er zijn nog meer vitamines en bouwstoffen in de bleekselderij die bijdragen aan een gezonder lichaam:
Vitamine K, zorgt voor een goede bloedstolling en stevigheid van botten. Een groot deel van de bleekselderij zit vol met vitamine K.
Vitamine A, draagt bij aan gezonde slijmvliezen en goede zicht.
Kalium, zorgt voor goedwerkende spieren en een stabiele bloeddruk.

Bleekselderij kun je nu daar je de voordelen kent voor het lichaam, vaker eten. Je zult zelf de positieve kanten van het eten van selderij ervaren. De vraag die jij jezelf nu nooit meer hoeft te stellen is: is bleekselderij gezond?