overmatig zweten handen

Zo voorkom jij dat je zweethanden krijgt!

Misschien herken je de situatie goed: wanneer het warm wordt, of jij zenuwachtig bent, beginnen je handen enorm te zweten. Dit kan erg irritant zijn, en kan voor onzekerheid zorgen. Het is daarom fijn om te weten hoe jij overmatig zweten handen tegen kan gaan. In deze blog zullen wij drie tips geven over hoe jij dit tegen kan gaan. Lees dus snel verder!

  1. Was je handen

Als jij vaak last hebt van zweethanden, is het goed om na te gaan of jij je handen genoeg wast. Dit is belangrijk, omdat het viezigheid en bacteriën helpt te verwijderen. Deze twee dingen zorgen er juist voor dat je handen gaan zweten, dus door deze regelmatig te verwijderen, zullen je handen minder zweten. Wanneer jij je handen wast, is het goed om gebruik te maken van zeep of een andere antibacteriële crème, zodat jij zeker weet dat je de bacteriën goed verwijdert. 

  1. Stop met pittig eten

Het kan misschien wel erg lekker zijn, maar pittig eten laat jouw hele lichaam enorm zweten. Wanneer jij wilt voorkomen dat je handen erg gaan zweten, zal je dus minder vaak pittig moeten eten. Een maaltijd bestaande uit een lekkere salade, samen met een glas water is dus een stuk beter. Het is sowieso erg belangrijk voor je lichaam om genoeg water binnen te krijgen, omdat het jouw lichaam helpt om af te koelen. Hierdoor zul je dus ook minder zweten. 

  1. Laat het behandelen

Als jij al vaak je handen wast, en weinig tot geen pittig eten eet, kan je ervoor kiezen om het overmatige zweten te laten behandelen. Marco van Coevorden is een dermatoloog, met een specialisme op het gebied van overmatig zweet. Hij zal je dus een perfecte behandeling kunnen geven. Dit kan in de vorm van een botox-behandeling, maar wanneer dit niet werkt kunt je er ook voor kiezen om een operatieve ingreep te doen. Hierbij worden de zenuwbanen die je zweetklieren in werking zetten, onderbroken.

Ben jij benieuwd wat er zoal mogelijk is op het gebied van een behandeling voor jouw overmatige zweethanden? Neem dan een kijkje op de website van Marco van Coevorden. Deze staat vol met informatie over verschillende diensten, waaronder ook een handbehandeling. Wanneer jij vragen hebt, kan je contact met Marco van Coevorden opnemen. Hij zal jouw vragen graag beantwoorden.