Zichtvermindering

Vaak zijn de eerste klachten, buiten het slechter zien, vermoeidheid en hoofdpijn als men lijdt aan zichtvermindering. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, het kan ten alle tijden voorkomen. De ogen zullen zich harder moeten inspannen bij zichtvermindering om het beeld zo scherp mogelijk te krijgen. Hierdoor ontstaan juist die klachten die net genoemd zijn en zijn zeer vervelend.

De oorzaken van zichtvermindering

Stress

Zichtvermindering kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld zichtvermindering ontstaan door stress. Spieren spannen zich aan door de stress die men ervaart, ook de oogspieren. Daardoor kan het zicht verminderd worden en de scherpte afnemen. Dit is echter wel een tijdelijke klacht, want als de stress afneemt zal het zicht weer toenemen en zal men weer helderder kunnen zien.

Diabetes

Beschadiging van het netvlies is een van de meest voorkomende klachten die bij diabetes optreedt. Dit komt omdat door diabetes er teveel suiker in het bloed zit wat de bloedvaatjes beschadigd, dus ook de bloedvaatjes in de ogen wat dus lijdt tot beschadiging van het netvlies. Het is daarom van groot belang dat mensen die diabetes hebben regelmatig hun ogen laten controleren bij een oogarts.

Natuurlijk verouderingsproces

Ouder worden kan natuurlijk ook een oorzaak zijn van dat het zicht verminderd wordt. De lens wordt namelijk groter bij mensen die ouders worden. Ook wordt deze minder elastisch en wordt deze steeds dikker. Dit is de reden dat de lens niet meer boller en platter kan worden, en zorgt ervoor dat de lens dan in 1 bepaalde vorm blijft en niet zich niet meer kan aanpassen. Dat heeft weer het gevolg dat de lichtstralen maar vanuit 1 punt op het netvlies terecht komen. Scherp zien van dichtbij en dingen op verre afstanden worden steeds moeilijk zichtbaar.

Wat kun je er zelf tegen doen?

Sowieso is het erg belangrijk dat u gezond eet. Gezonde voeding kan namelijk een enorme bijdrage leveren aan een gezond zicht. Ook zorgen voor voldoende licht als u bijvoorbeeld iets aan het lezen bent of achter een computerscherm zit is belangrijk. Het is slecht voor uw ogen als u achter een fel scherm zit in het donker. Als u werkt met een computer neem dan ook regelmatig pauzes en staar niet te lang onafgebroken naar het scherm.

Eyelens.nl

Al zoals eerder vermeld is zichtvermindering bij iedereen mogelijk, zowel bij jong als bij oud. Dat wil echter niet zeggen dat dit het einde is. U kunt bijvoorbeeld lenzen nemen waardoor uw zicht weer goed wordt. Eyelens.nl is bijvoorbeeld een bedrijf wat gespecialiseerd is in de online verkoop hiervan met al jarenlange ervaring en een uitgebreid assortiment. Eyelens.nl biedt een topservice en is een betrouwbaar bedrijf waar u op kunt rekenen.