Verantwoord afvallen kan heel goed met maaltijdshakes

Verantwoord afvallen kan heel goed met maaltijdshakes

Veel mensen proberen op de een of andere manier wat gewicht te verliezen. Vaak mislukt dit. Ofwel zij zijn bezig met een crashdieet, of houden het gewoonweg niet vol. Er zijn tal van redenen waardoor afvallen niet kan lukken. Gelukkig is er een manier waarop je wel verantwoord af kan vallen.

Problemen bij het afvallen

De meeste mensen ondervinden problemen bij het afvallen. Ofwel zij houden de gezonde levensstijl gewoon niet vol, ofwel zij slaan door in het afvallen waardoor het gewicht bij het normale eetpatroon er gewoon weer bijkomt. Het is natuurlijk ook erg lastig om een gezond eetpatroon te bepalen, zeker aangezien er tegenwoordig allemaal diëten zijn ontstaan die stellen dat eiwitten, koolhydraten of gluten immens slecht voor je zijn. Als je wil afvallen moet je minder binnenkrijgen dan dat je verbrandt.

Afvallen met maaltijdshakes

Afvallen door middel van het drinken van maaltijdshakes kan een goede methode zijn om af te vallen. In een maaltijdshake zitten namelijk alle vitamines, mineralen en energie die je op een dag nodig hebt. Je hoeft alleen maar een aantal keer per dag zo’n shake te drinken. Je hoeft geen lastige gerechten te bereiden en weet ook zeker dat je geen extra calorieën binnenkrijgt doordat je bijvoorbeeld met het verkeerde vet iets bakt.

De voordelen van het afvallen met maaltijdshakes

Zoals net benoemd is een groot voordeel van het afvallen met maaltijdshakes dat je precies de hoeveelheid energie binnenkrijgt als op de maaltijdshake staat. Het is niet alsof je stiekem wat extra suiker in je koffie kunt doen of iets eten waardoor je calorie-inname toch groter wordt.
Ook heeft het lijnen met maaltijdshakes andere voordelen. Naast dat je gewoon niet op hoeft te letten of je genoeg vitamines enzovoort binnenkrijgt scheelt het ook nog eens heel veel tijd (en vaak daarmee ook geld) om bijvoorbeeld boodschappen te doen of te koken. In een 24-uurseconomie als deze is dat erg gemakkelijk.
Verder is het voor veel mensen ook heel duidelijk om te lijnen met shakes, zij weten namelijk precies waar zij aan toe zijn en daardoor is het makkelijker om het vol te houden. Zij krijgen minder snel de neiging om iets ‘vasts’ te eten. Wel is het voor veel mensen in het begin erg wennen om te lijnen door alleen maar te drinken. De eerste dagen missen de meeste mensen het kauwen wel.