Vier tips tegen zweetlucht in de sportschool

  1. Weet wat je eet

Hoe je sneller resultaat boekt bij het sporten, goed bent voor je gezondheid én invloed uitoefent op je lichaamsgeur? ETEN! Er mag in het tijdperk van social media, blogs en vlogs  eigenlijk geen misverstand meer over bestaan. Overal vind je tips over voeding. Zorg dat je de juiste voeding binnenkrijgt voor en na het sporten. Eet binnen de twee uur vóór het sporten voldoende koolhydraten. Wanneer je lichaam tijdens het sporten niet van genoeg suikerreserves gebruik kan maken, gaat het eiwitten afbreken. Bij deze afbraak komen nare geurtjes vrij die het lichaam verlaten via, je raadt het al, zweet! Eet voor het sporten daarom een banaan, pasta, rijst of brood. Weet ook wat je drinkt. Of in ieder geval: drink genoeg. En dan bedoelen we vooral water. Water maskeert de geur van zweet, als een soort verdunmiddel.

  1. Kies je sportkleding zorgvuldig

Veel sportkleding is niet voldoende geschikt voor warmte- en zweetafvoer. Doordat de kleding niet goed ademt, wordt je lichaam alleen maar warmer tijdens het sporten. Het gevolg is logisch: je gaat nog meer zweten. Het zweet hoopt op en je komt in de kleding terecht. De vicieuze cirkel is ingezet! Kies voor sportshirts van supplex of Dry-Fit om er zeker van te zijn dat je sportkleding ‘luchtig’ is. Heb je snel last van stinkvoeten? Een goed alternatief voor supplex of Dry-Fit is bamboe. Probeer speciale herensokken van bamboe tegen het zweten!

  1. Deodorant

Duh. Inkoppertje. Logisch. Need we say more? En tóch leert de praktijk dat we hem er nog bij moeten zetten. Kleine kanttekening: zorg voor deodorant die daadwerkelijk bij je werkt en neem hem mee naar het sporten, zodat je eventueel tijdens en ná het sporten wat bij kan sprayen (je deodorant meenemen naar je werk of naar school is overigens ook een absolute aanrader)!

  1. Verwijder okselhaar

Of trim het, wat jij wilt… Het haar houdt namelijk zweet vast en zorgt ervoor dat zweet niet kan verdampen. Zodra het zweet in de haartjes opdroogt, gaat het stinken. Geschoren oksels met deodorant = 100% score. Doe er je voordeel mee!