Lichaamsbeweging in de winter

Tegen het najaar daalt de tempratuur geleidelijk, gaat de klok een uur terug en wordt het dus eerder donker. Zorg voor voldoende beweging in de winter ondanks deze veranderingen. Lichaamsbeweging in de winter geeft in energie tijdens drukke maanden waarin een lagere weerstand op de loer ligt. Sporten verkleint het risico op een vervelende verkoudheid of zelfs griep en houdt je lekker fit. Onderzoek wijst ook uit dat sporters het stofje melatonine aanmaken wat een geluksgevoel geeft. Een buitensport neem je niet zomaar mee naar binnen, maar voor alles bestaat een goede oplossing.

Zweten op de loopband

Richting het voorjaar kriebelt het om de hardloopschoenen aan te trekken. Bij de start van het hardloopseizoen stapelen de evenementen zich op. Zodra de kortere dagen aanbreken, blijven minder lopers actief. Het geeft niets als het na een winterse werkdag niet meer lukt om te hardlopen in het veilige daglicht. Schakel op de sportschool of thuis wel een loopband in om je gezonde gewoonte vol te houden. Na de winter zal je merken dat je conditie veel meer op pijl blijft dan bij een winterstop. Een loopband geeft je alle vrijheid om in te stellen hoeveel minuten en op welk niveau je rent.

In conditie dankzij spinning

Als je in het weekend een eindje langs de weg rijdt, kom je hele groepen met wielrenners tegen. Gewapend met een stevig helm op het hoofd en een bidon trekken ze er op uit. Wist je dat hier een variant van bestaat in de categorie typische wintersporten? Binnen de veilige muren van de sportschool organiseren instructeurs lessen in de sport spinning. Op een lichte fiets krijg je in groepsverband haalbare uitdagingen. Zo hou je ook binnenskamers de gezelligheid van een groep zonder dat je meteen lichaamsbeweging in de winter mist. Laat je dus verassen door de instructeur wat voor les hij dit keer voor jullie heeft.

Zorg voor voldoende beweging in de winter

Zwemmend spieren versterken

Zorg voor voldoende beweging in de winter door te zwemmen. In het zwembad daag je zowel je armspieren als je beenspieren uit om baantjes te trekken. Steeds naar de kantlijn zwemmen, geeft je meer kracht in je lijf en vergroot je uithoudingsvermogen. Met een beetje creativiteit breng je daar afwisseling in door verschillende zwemslagen te oefenen. Deze hobby laat zich perfect combineren met jonge kinderen die nog zwemles volgen. In de zomermaanden verhuis je gewoon naar een buitenbad en pak je na afloop mooi wat zonnestralen mee. Zo zie je er niet alleen gespierd maar ook gekleurd uit!

Meer typische wintersporten

Behalve fitness, spinning of zwemmen bestaan er nog veel meer manieren voor lichaamsbeweging in de winter. Na de koude maanden straal je in een zwembroek of bikini als je af en toe een schaatsbaan pakt of je aansluit bij een zaalvoetbalteam. Sporten als tennis of volleybal lenen zich ook prima per jaargetijde af te wisselen tussen binnen en buiten. Dankzij deze variatie pak je van allebei de voordelen mee. Het maakt dus weinig uit welke sport je kiest. Haal eruit wat er in zit want als het even kan train je gewoon weer buiten.