Zere voeten na het werken?

Heb jij een fysiek intensieve baan? Sta jij veel op jouw voeten of loop je veel? Dan kan het zijn dat je last krijgt van voetklachten. Dit is erg frustrerend en je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het is niet fijn om na het werk niets meer te kunnen. Wij vertellen graag wat de oorzaak is van de pijn en hoe je hier eenvoudig vanaf kunt komen.

De oorzaken van zere voeten

Wanneer jij een intensieve baan hebt, zul je zonder dat je het bewust door hebt veel kilometers op een dag maken. Je zou eens een pedometer (stappenteller) mee moeten nemen en bijhouden hoeveel je loopt op een dag, je zult versteld staan. Doordat je veel in de weer bent, kunnen jouw voeten vermoeid raken en pijnlijk gaan aanvoelen. Jouw lichaam geeft op deze manier een teken dat je over jouw grenzen gaat. Je kunt zere voeten krijgen doordat je jouw voeten overbelast. Heb je last van zere voeten? Zorg dan dat je meer kunt zitten op het werk. Je kunt jouw voeten trainen, maar overbelasten is niet de beste manier. Je kunt ook zere voeten krijgen door slechte schoenen. Schoenen met een slechte zool, of schoenen zonder goede pasvorm kunnen de oorzaak zijn van voetklachten. Loop jij veel op een dag? Kies dan voor goede en stevige schoenen. Moet je degelijk gekleed en horen hier hakjes bij? Neem dan altijd een paar gympen mee in je tas. Wanneer je geen belangrijke afspraken hebt, kun je gewoon de gympen aantrekken wanneer je last krijgt van je voeten.

Een slechte houding kan ook een oorzaak zijn van zere voeten. Als je veel moet staan op een dag, is een goede houding daarom gewenst. Dit is niet alleen voor jouw voeten belangrijk, maar ook voor je gewrichten.

Hoe kom je ervan af?

Er zijn dus meerdere oorzaken van zere voeten. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk hoe je hier vanaf komt. Inlegzolen kunnen uitkomst bieden. Deze zooltjes geven je voeten extra ondersteuning en voelen zacht aan. Bovendien kun je hiermee de houding van je voeten verbeteren. Het is een eenvoudige manier om van zere voeten af te komen. Je kunt inlegzooltjes gewoon bij de schoenenwinkel kopen, maar ze zijn tegenwoordig ook makkelijk online te bestellen.

Een voetenbad kan ook goed helpen. Op deze manier kunnen je voeten even ontspannen van een intensieve werkdag.

Wanneer de klachten alsnog blijven aanhouden is het aan te raden om contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan je eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut of een podoloog.

Niets is zo vervelend als zere voeten. Kom er snel vanaf met goede schoenen en inlegzooltjes. Neem genoeg rust wanneer jouw voeten zeer gaan doen en zorg dat je ze niet overbelast.