Wonen met zorg in West-Friesland, op Texel of in de Kop van Noord-Holland 

Op een bepaald moment in het leven kan het voorkomen dat u zorg of ondersteuning nodig heeft. Uw zorgvraag kan ontstaan vanwege uiteenlopende redenen. Zo kunt u verzorging nodig hebben omdat u ernstig ziek bent of nadat u een operatie heeft ondergaan. Andere mensen kunnen ondersteuning, extra zorg of thuiszorg aanvragen omdat zij ouder worden en graag in hun eigen huis willen blijven wonen. Met de vele mogelijkheden die thuiszorg biedt is dat vaak ook heel goed mogelijk. Maar gaat het thuis echt niet meer? Dan is het een prettig idee dat u bij Omring ook een aangenaam thuis kunt vinden in de Kop van Noord-Holland, op Texel of in West-Friesland. Bijvoorbeeld als u een chronische ziekte, een lichamelijke zorgvraag of dementie heeft, of als u graag zorg dichtbij wilt hebben. 

Wonen met zorg vanwege een lichamelijke aandoening

Kunt u niet meer thuis wonen vanwege een chronische of ernstige ziekte, vanwege een lichamelijke aandoening of omdat u intensieve zorg nodig heeft? Dan bent u van harte welkom in een van de appartementen van Omring, die zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen verpleeghuizen en verzorgingshuizen werden genoemd. In een appartement heeft u de beschikking over een eigen kamer, badkamer en meestal een kitchenette, waarbij u verzorging, verpleging en behandeling krijgt. De medewerkers van Omring bieden 24 uur per dag zorg. Zij kijken samen met u welke ondersteuning u nodig heeft en gaan daarbij uit van wat u wilt en zelf nog kunt. Belangrijk is dat de nadruk op een zo aangenaam mogelijk leven ligt. Een verblijf in de laatste fase van uw leven of een tijdelijk verblijf is eveneens mogelijk.  

Woonvormen voor mensen met dementie

Wonen met zorg is bij Omring ook mogelijk voor mensen met dementie. Omring heeft verschillende woonvormen, waaronder kleinschalige woongroepen en appartementen. Voor mensen met lichtere vormen van dementie zijn de appartementen geschikt. Zij beschikken daar over een eigen woon/slaapkamer met meestal een kitchenette en een badkamer. Naast dat u uzelf kan voorzien van uw eigen maaltijden via de kitchenette, kunt u ook gebruik maken van de warme maaltijden die dagelijks in het restaurant te vinden zijn. Als u een specifieke vorm of een zwaardere vorm van dementie heeft – zoals Korsakov of Alzheimer – dan is een kleinschalige woongroep wellicht voor u geschikt. U verblijft overdag met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke woonkamer en keuken. ‘s Avonds slaapt u in uw eigen kamer. 

Een klein, vast team van Omring-medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Zij kijken goed naar uw gewoonten en leefstijl. Elke dag wordt u een vaste structuur geboden, maar er is ook veel ruimte voor uw eigen wensen. Als u dat leuk vindt, kunt u bijvoorbeeld meehelpen bij het koken van de maaltijd. 

Hoe kunt u wonen met zorg aanvragen? 

Kunt u niet meer thuis wonen en wilt u daarom wonen met zorg? U kunt contact opnemen met een van de medewerkers van Omring om een rondleiding aan te vragen en de woon- en zorgmogelijkheden te bespreken. Vervolgens bepalen we in overleg met u en uw naasten welke zorgindicatie of zorgaanvraag er nodig is. Vanzelfsprekend kunnen de zorgconsulenten van Omring u ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen. Zodra uw indicatie of aanvraag rond is, kunt u verhuizen naar de woonlocatie die voor u geschikt is. De mogelijkheid bestaat dat er een wachtlijst is. Als dat aan de orde is, bespreken we met u hoe we de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren totdat er tot wel plek voor u is.