strandactiviteiten

Leuke activiteiten die je in het najaar op het strand kunt doen

Het is misschien te koud om te zwemmen, maar dat betekent niet dat je het strand tot de lente niet meer hoeft te zien. Ook als het wat frisser is en je niet de zee in kunt, is de strand een fijne plek waar je van alles kunt doen, van gezellige vreugdevuren tot absurde zandkastelen bouwen. In dit artikel geven we je tips om dit najaar het meeste uit het strand te halen.

Ga op ontdekking

Als je met je kinderen naar het strand gaat valt er genoeg te ontdekken. Als je langs de waterlijn loopt vind je schelpjes, maar ook aangespoelde spullen, krabbetjes etc. Wil je echt op ontdekking en ben je op zoek naar wat spanning? Kijk dan eens naar een metaaldetector en laat de ‘biepjes’ je leiden naar verborgen schatten… en ook al vind je niets: de spanning van het opgraven en hopen iets te vinden zal er niet minder om zijn!

Strand spellen

Het beste van het spelen van strandspelletjes in de herfst is dat je veel minder hoeft op te passen voor de zon, er minder drukte is en een excuus hebt om op te warmen met een warme chocolademelk als je klaar bent. Enkele uitstekende strand spellen in de herfst zijn Kubb, beach ball, voetbal of gewoon een ouderwetse frisbee.

Kampvuurtje

Niets is gezelliger dan een kampvuur op het strand als het weer begint te veranderen. Marshmallows roosteren, knuffelen met dierbaren en warm blijven bij het vuur zijn alle ingrediënten die je hebt voor een absoluut perfecte herfstmiddag. Zorg er altijd voor dat je het strand beter achterlaat dan hoe je het aantrof en ruim je rommel dus altijd op.

Bouw zandkastelen

Of beter nog, zandsteden. Pak wat zware schoppen en emmers in en wordt de schepper van uitgestrekte zand metropolen met waterwerken en wegen. Minder drukte betekent meer ruimte om aan je meesterwerken te werken en het heeft iets rustgevends om je handen vuil te maken, zelfs als het koeler is… en welk kind speelt nu niet graag in zo’n enorme zandbak?

Picknick

Genieten van een strand picknick in de herfst is een stuk makkelijker dan in de zomer. Bij lagere temperaturen hoef je je minder zorgen te maken over het inpakken van bederfelijke waren en aangezien je niet zo snel de hele dag op het strand doorbrengt, heb je de luxe om wat meer eten mee te nemen zonder dat het bederft.