Welke soort eiwit is het beste voor je?

Om af te vallen is het goed en gezond om te sporten, maar een goede voeding is ook zeer belangrijk hierbij. Eiwitten zorgen ervoor herstel na een trainingssessie, maar hebben ook meer voordelen.

Verzadiging

Wanneer je diverse maaltijden eet, kunnen eiwitten flink helpen bij de verzadiging van je lichaam. Omdat de calorieën bij eiwitrijke maaltijden lager liggen zorg je ervoor dat er niet teveel voedingsstoffen in het lichaam komen die worden opgeslagen als vet. Daarbij is het aanbevolen om meerdere maaltijden per dag te eten zodat het hongergevoel beperkt blijft.

Beter gevoel

Koolhydraatrijke maaltijden kunnen voor een flinke schommeling in de bloedsuikerspiegel geven, hier heb je bij eiwitten geen last van. Wanneer dit gebeurt zal de verbranding in je lichaam minder goed zijn, wat juist essentieel is bij het afvallen. Vaak wordt ook aangeraden om suiker en snelle koolhydraten te beperken in maaltijden.

Verschillende eiwitten

In de wereld van sport is whey een bekende naam die na trainingen en tussen maaltijden vaak wordt gedronken in shakes. Whey wordt snel opgenomen door het lichaam en zorgt voor een goed herstel. Natuurlijk kan het zo zijn dat je een training in de avond doet, dan is whey minder geschikt. Het beste kan je dan kijken naar de Caseine eiwit; Dit is een eiwit die langzaam afbreekt in meerdere uren. Zo bevorder je de verbranding en herstel optimaal tijdens je slaap.

De duurste eiwit die je kunt vinden is hydrolisaat. Dat is niet zonder reden, deze eiwitten leveren een zeer positief effect aan de spieropbouw en behoort ook tot de beste eiwitten. Net als whey wordt dit voor of na de trainingen gebruikt.

Soja eiwitten zijn ook een bekende naam die vaak worden geconsumeerd: ze leveren op een plantaardige manier herstel aan je lichaam en bevorderen opname in het bloed, mede dankzij de BCAA’s en arginine. Ook bij dit eiwit wordt aanbevolen om het overdag te gebruiken.

Melk eiwit isolaat is een combinatie van Caseine en whey waardoor je diverse eiwitten in je lichaam krijgt. Hierdoor kan je op elk moment van de dag de eiwitten tot je nemen voor een goede opname.

De beste keuze

Veel hangt af van het inname moment bij eiwitten, voor een juist advies bij jouw schema kan je een kijkje nemen op de website van Body Store.