Letselschade test en het recht op schadevergoeding

Hoewel Nederland geen Amerika is, is het in veel gevallen heel goed mogelijk schadevergoeding te eisen na een ongeval waar je zelf geen enkele schuld hebt. Of geen enkele schuld aan denkt te hebben. Het krijgen van schadevergoeding is overigens niet iets dat je zomaar even regelt. Daar komt nogal wat papierwerk en deskundigheid bij kijken. Een letselschade test kan snel uitsluitsel bieden. Vaak is het ook raadzaam om meteen een professioneel bedrijf in te huren die de afwikkeling van de schadevergoeding voor je regelt.

Blikschade

Een ongeluk is en blijft in een klein hoekje zitten. Je kunt zelf nog zo goed opletten en voorzichtigheid
betrachten, je hebt echter altijd te maken met medeweggebruikers en dus blijft de kans op een klein of groot ongeval altijd op de loer liggen. Met wat geluk- al denk je er op dat moment vaak heel anders over- blijft het bij wat blikschade. Behalve dat kan er echter ook sprake zijn van (grote of kleine) lichamelijke en zelfs emotionele schade.

Aansprakelijkheid

In alle gevallen geldt dat als je aanspraak wilt maken op een schadevergoeding, je te maken krijgt met de vraag over aansprakelijkheid. De ‘tegenpartij’ moet aansprakelijk gesteld worden voor het ongeval en moet dus vanuit de letter der wet ook aansprakelijk gesteld kunnen worden. De kwestie aansprakelijkheid is bepaald geen eenvoudige en behoeft specifieke kennis. Behalve dat de factor aansprakelijkheid aangetoond dient te worden, kan het ook nog eens zo zijn dat bepaalde delen van de geleden schade wel en andere delen niet voor schadevergoeding in aanmerking komen.

Realistisch

Papierwerk, specifieke kennis, ervaring én doorzettingsvermogen zijn eigenschappen di noodzakelijkzijn om een schadevergoeding toegekend te krijgen, nadat een letselschade test heeft uitgewezen dat je recht op een vergoeding hebt. Na een ongeval heb je daar zelf en vaak geen zin in terwijl ook de nodige kennis niet zelden ontbreekt. In alle gevallen is het meer dan verstandig een specialist in de arm te nemen. Alleen met experts aan je zijde maak je kans op schadevergoeding. Blijf daarbij wel realistisch en reken je niet op voorhand al rijk. Nederland is geen Amerika, waar ooit iemand miljoenen dollars kreeg nadat het eten van een broodje hamburger hem niet helemaal goed was gevallen.