De voordelen van lenzen

Slecht zicht is bijzonder vervelend. Gelukkig zijn er brillen in alle soorten en maten, maar met lenzen wordt het nog net iets makkelijker. Vraag je je af of je beter door kunt blijven lopen met een bril of dat lenzen misschien toch beter zijn? Dan ben je op de goede plek terecht gekomen: hier vind je de belangrijkste voordelen van lenzen.

Geen vissenkom meer

Het nadeel van een bril is dat je nooit 100% dekking hebt voor heel je zichtveld. Daardoor ontstaat een effect dat veel brildragers een vissenkom noemen. Je zicht reikt tot de randen van de brillenglazen en dat is af en toe bijzonder vervelend. Aangezien lenzen op je oog liggen, heb je met contactlenzen geen vissenkom. Je hebt 100% zicht, zonder randjes.

Altijd optimaal zicht

Weet je even niet waar je bril ligt? Sta je ’s morgens vaak op met de vraag waar je bril is? Zonder dit hulpmiddel is het lastig om iets te vinden. Met maandlenzen, te verkrijgen bij webwinkels zoals lens2day.nl kun je gewoon slapen en opstaan met de lenzen in. Deze lenzen gaan namelijk altijd een volle maand mee en hoeven in de tussentijd niet gereinigd of gewisseld te worden. Dat maakt het dragen van lenzen veel eenvoudiger, comfortabel én het zorgt ervoor dat je altijd optimaal zicht hebt.

Lenzen beslaan niet en worden niet nat

Heb je ooit in de regen gefietst met een bril? Of ben je een warme ruimte ingelopen vanuit de koude buitenlucht? Dan ken je de twee grootste nadelen van het dragen van een bril. Deze nadelen kennen lenzendragers niet. Lenzen beslaan namelijk niet en het zicht wordt niet minder tijdens de regen. Handig wanneer je gewoon altijd goed wilt zien.

Je ziet er beter uit zonder bril

De tijd dat de bril een modeobject was, die tijd hebben we gehad. Je wilt er gewoon goed uitzien en eigenlijk hoeft ook niet iedereen te weten dat je een oogafwijking hebt. Ook daarom kies je voor lenzen. Niemand ziet ze, tenzij je natuurlijk kiest voor gekleurde lenzen waar je mensen de schrik van hun leven mee kunt bezorgen.