Wat zijn de voordelen van fitness

Wat zijn de voordelen van fitness?

Iedereen weet dat bewegen heel gezond is. Het is goed voor je conditie, je hart en je spieren. Het advies is om als volwassene minstens een halfuur per dag te bewegen, meer is natuurlijk nog beter. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks een flinke wandeling te maken, maar heb je al eens gedacht aan fitness? Behalve dat je een betere conditie krijgt en je je beter voelt door fitnessen, heeft deze sport nog veel meer voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van fitness op een rijtje!

1. Voordelen van fitness: goed voor je humeur

Het is algemeen bekend dat bewegen een positief effect heeft op je humeur en dat het kan helpen tegen depressieve gevoelens. Iedere vorm van fitnessen waarbij je hartslag omhoog gaat, zorgt dat er stoffen in je hersenen vrijkomen zoals serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Deze stoffen kunnen helpen om stress te verminderen, pijn te verzachten en je stemming te verbeteren.

2. Fitness stimuleert de hersenen

Bewegen heeft niet alleen een positief effect op je lichaam, maar ook op je geest. Door te bewegen, stroomt er namelijk meer bloed naar je hersenen en worden er nieuwe hersencellen aangemaakt. Na het fitnessen kan je je vaak ook beter concentreren. Dat is alleen maar handig meegenomen, toch?

3. Goed voor je huid

Fitnessen is ook goed voor je huid. Tijdens het sporten stroomt er immers ook meer bloed naar je huid. Dat bloed zorgt voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zorgen dat je huid gezond blijft. Daarnaast zorgen ze voor de aanmaak van elastine en collageen, twee stoffen die je huid stevig en elastisch houden. Door het zweten worden je poriën ‘schoon gespoeld’ waardoor je huid er daarna veel frisser uitziet.

de voordelen van fitness

4. Een goede nachtrust

Wanneer je matig tot intensief gaat fitnessen, zal de kwaliteit van je slaap verbeteren. Het helpt je om gemakkelijker in slaap te vallen en beter door te slapen. Let er wel op dat je niet te intensief sport vlak voor het slapengaan, want dit kan net een averechts effect hebben. Dikwijls heeft je lichaam een tot twee uur de tijd nodig om opnieuw tot rust te komen.

5. Fitnessen voorkomt ziekten en kwalen

Fitnessen kan helpen om bepaalde ziekten en kwalen te voorkomen. Of om ze in ieder geval beter onder controle te houden. Sporten kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen, maar het heeft ook een positieve invloed op je bloeddruk, op diabetes type 2 en het ontstaan van artritis. Een heleboel gezondheidsvoordelen dus!

Zo, dit zijn de belangrijkste voordelen van fitness. Wil jij er ook graag mee starten? Weet dan dat je niet direct volle bak moet beginnen trainen. Als je twee à drie keer per week een uurtje traint, kan je ook al genieten van de vele gezondheidsvoordelen!

VirtuFit iConsole
VirtuFit iConsole
Loopband Focus Fitness Jet 5
Loopband Focus Fitness Jet 5
Fitness hoepel met gewicht
Fitness hoepel met gewicht
3 delige metal handtrainer set
3 delige metal handtrainer set
Verstelbare halterset
Klik hier voor meer info over deze verstelbare halterset