de beste koffiebonen voor een koffiemachine

Wat zijn de beste koffiebonen voor een koffiemachine?

Ben jij een echte koffiefan? De beste koffie zet je natuurlijk zelf in een volautomatische koffiemachine. De aroma die vrijkomt tijdens het zetten van de koffie doet je het water al in de mond lopen. Bij jouw koffiemachine horen koffiebonen van de beste kwaliteit. Je kan nog zo’n goede koffiemachine hebben, maar als de basis in de vorm van bonen niet goed is, is het eindproduct dat ook niet. Wij vertellen je alles over de beste koffiebonen voor een koffiemachine.

Terug naar de basis

Koffie kent zijn oorsprong in Jemen en Ethiopië. Vanaf de zestiende eeuw begint koffie zich over de wereld te verspreiden en komt de koffiehandel op gang. Aan het eind van de zeventiende eeuw is het verbouwen van koffieplanten niet meer alleen voorbehouden aan Afrikaanse landen. Ook in Indonesië en Zuid-Amerika ontstaan koffieplantages. Tegenwoordig zijn de koffieproducerende landen te vinden rondom de evenaar. Arabica wordt in hooggelegen gebieden verbouwd en bevat minder cafeïne. Het smaakprofiel van Arabica is daarom ook gevarieerder. Koffie gemaakt van de bonen van de Arabicaplant is de meest gedronken koffie ter wereld. Robusta bonen worden in lager gelegen gebieden verbouwd. Bij de Koffie Loods vind je Arabica en Robusta koffie en blends van beide koffiesoorten.

Meer dan voldoende variatie

Er is niet alleen onderscheid tussen Arabica en Robusta koffie. Ook de herkomst en de manier waarop de bonen gebrand zijn en de verschillende melanges zorgen voor andere smaken. Een koffiebonen proefpakket is een ideale manier om kennis te maken met verschillende soorten koffie. Zo ontdek je wat jouw favoriete koffie is. Deze proefpakketten zijn ook leuk om cadeau te geven. De theeliefhebber verras je met een thee cadeau. Maak kennis met de Huismelange van de Koffie Loods. In dit pakket vind je de populairste koffiesoorten en favoriete blends. De Caffe Izzo Silver in dit pakket is een voorbeeld van een blend met 95 procent Arabica en 5 procent Robusta bonen. Doordat deze bonen lang en op een lage temperatuur worden gebrand ontstaat een rijke en volle smaak met een hint van chocolade. Steeds meer mensen proberen hun leven op een duurzame manier in te richten. Een biologische koffie past daar uitstekend bij. Maak kennis met biologische koffie in het proefpakket Bio. Deze verantwoorde koffies hebben de heerlijkste smaken van donker fruit, biscuit en chocolade.

De lekkerste bonen voor jouw koffiemachine

Heb jij een JURA Z10 Diamond? Met deze machine zet je een smaakvolle cappuccino, stevige espresso een heerlijke macchiato of cortado. Costadoro koffiebonen passen perfect bij deze machine. Deze koffiebonen kennen hun oorsprong in Italië en hebben al meerdere prijzen gewonnen. De koffiebonen zijn afkomstig uit verschillende delen van de wereld en worden in de koffiebranderij van de familie Costadoro in Italië gebrand en met zorg gemixt. De bloemige geuren van de 100 procent Arabica bonen worden gecombineerd met een kruidig accent. De espresso liefhebber kan z’n hart ophalen aan de Costadoro Espresso. De handige blikken van de Costadoro coffeelab bonen zorgen ervoor dat de smaak van de bonen behouden blijft.

Experimenteer!

Zoveel mensen, zoveel smaken. Het kan even duren voordat je jouw perfecte koffie zet. Smaak is heel persoonlijk en dat geldt ook voor de smaak van koffie. Experimenteer met verschillende koffiebonen en leer ook de mogelijkheden van je koffiemachine kennen. Varieer in temperatuur, volume en koffiesterkte om te ontdekken wat je lekker vindt.