waar is kamillethee allemaal goed voor

Waar is kamillethee allemaal goed voor?

Thee is een van de populairste dranken ter wereld – en dat is ook niet verwonderlijk. Er bestaan honderden soorten thee, elk met hun eigen unieke smaak, gezondheidsvoordelen en eigenschappen. Een van de meest voorkomende soorten thee is kamille thee en het is tevens ook één van de gezondste.

Waarom is kamille thee nu precies zo gezond, wat is het en waar is het allemaal goed voor? Dergelijke vragen verdienen een duidelijk antwoord en die kan je in het onderstaande overzicht vind!

de voordelen van kamillethee

Waar is kamillethee allemaal goed voor?

De wetenschappelijke naam voor kamille is Matricaria, maar er bestaan talloze verscheidene ondersoorten. Het gaat om een kruid waarvan een aftreksel wordt gemaakt, dat als basis gebruikt wordt voor kamille thee.

Waar is kamillethee allemaal goed voor ? Hieronder vind je de voordelen van kamillethee op een rijtje:

1. Kamillethee voor buikpijn en krampen

Heb je last van krampen, buikpuin of zelfs menstruatiepijn? Dan is kamille thee een goede manier om je snel beter te voelen. Doordat kamille thee actief werkt tegen stress, zal het ook de vaak daardoor veroorzaakte pijn in de buik en darmen verminderen.

2. Kamillethee tegen de keelpijn

Niet alleen zorgt een warme thee op zich voor een vermindering van keelpijn, kamille zelf werkt ook nog een verzachtend. Heb je last van keelpijn, bijvoorbeeld door een verkoudheid? Dan kan kamille thee je zeker helpen!

3. Kamillethee is pijnstillend

Daarbij komt ook nog eens dat kamillethee de pijngrens van het lichaam drastisch verhoogt, waardoor we veel minder pijn voelen. Ook dit komt doordat het kruid stress vermindert.

4. Kamillethee tegen uitdroging en jeuk

Ben je snel uitgedroogd? Dan is een kop kamillethee de oplossing! Water helpt je hydrateren, maar kamille zelf versterkt dat effect nog eens. Daarbij kan kamillethee ook helpen als je last hebt van jeuk en infecties.

5. Kamillethee voor de luchtwegen

Net zoals thee van kamilleblaadjes keelpijn kan verminderen, is het een goed middel tegen problemen met de luchtwegen in het algemeen. Als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën, dan kan een kopje kamillethee precies de nodige verzachtingen van je symptomen bieden!

6. Kamillethee tegen slapeloosheid

Heb je moeite met slapen, bijvoorbeeld doordat je erg veel stress ervaart op het werk? Drink gewoon een kopje kamillethee! Juist doordat de thee ingewerkt op het centraal zenuwstelsel en stress verlaagt, zal het ook veel gemakkelijker zijn om tot rust te komen en de slaap te vatten.

7. Kamillethee voor het immuunsysteem

Als je snel ziek wordt en je immuunsysteem de schuld daarvan is, dan is regelmatig een kopje kamillethee drinken precies wat je moet doen. Door het stress verlagende effect van de thee zal je immuunsysteem in veel betere conditie zijn én blijven!

De voordelen van kamillethee

Waar is kamillethee allemaal goed voor? Bovenstaand overzicht geeft slechts enkele van de voordelen van kamillethee. Het gebruik van thee met kamille is een van de beste manieren om je gezondheid een boost te geven op natuurlijke wijze en het is natuurlijk ook een van de gemakkelijkste manier om dat te doen!