Vingerafdruk sieraden, hoe zit dit precies?

Het is tegenwoordig erg populair, het verfraaien van een sieraad met een vingerafdruk, ook wel fingerprint genoemd. Zeker als alternatief van assieraden, waarbij de as van een dierbare in het sieraad verwerkt / bewaard wordt, is een vingerafdruk sieraad steeds populairder aan’t worden. Hier vertellen wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl – u dan ook graag meer over.

Waarom een vingerafdruk sieraad?

Zeker in het geval een dierbare overlijd is het vaak gewenst om (de herinneringen aan) deze persoon nog altijd dichtbij te houden. Een sieraad is hierbij een prachtige optie, waarbij een opdruk van een vingerafdruk het sieraad uniek & persoonlijk maakt. Het is – net zoals een assieraad – een persoonlijk product, maar een vingerafdruk is voor velen net iets toegankelijker. 

Hoe kom ik aan de vingerafdruk?

Er zijn diverse mogelijkheden om een vingerafdruk te verkrijgen. De meest gebruikte variant is het gebruik maken van een inktkussen, waarbij de vinger op het inktkussen wordt geplaatst. Vervolgens moet de vinger met precies dezelfde beweging op een wit papiervel geplaatst worden.  Zorg er hierbij altijd voor dat u of zachtjes drukt, of een draaiende beweging maakt voor een goede afdruk. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een ‘wassen model’. Hierbij wordt de vinger in verwarmde was gedrukt. Wij adviseren hierbij altijd het gebruik van siliconen i.p.v. was, aangezien een wassen model slechts beperkt houdbaar is. 

Hoe zit het met de toestemming?

Dat is wel een belangrijk punt. Voor het afnemen van vingerafdrukken van een persoon die in leven is, moet de betreffende persoon uiteraard zelf toestemming geven voor het afnemen van een vingerafdruk. Wenst u de vingerafdruk van een overleden persoon, dan moet er toestemming verkregen worde van de nabestaanden / erfgenamen. 

Wilt u meer weten?

U vindt – naast een uitgebreide collectie urnen bij UitvaartUniq – ook een prachtig assortiment assieraden & vingerafdruk sieraden. Naast hangers vindt u bij ons ook bedeltjes en ringen die voorzien kunnen worden van een vingerafdruk, zowel inclusief vorm van asbestemming als zonder. Uiteraard heeft u hierbij de keuze uit een ruime diversiteit op het gebied van type, stijl, vorm, symbool, materiaal (zilver & goud) en natuurlijk ook prijsniveau. Bekijk de collectie assieraden van UitvaartUniq >>. Altijd een passende herinnering voor een eerlijke prijs.