vier sinterklaas met

Vier Sinterklaas met de feestelijke recepten van Brenda Kookt 

Een van de gezelligste periodes van het jaar is weer aangebroken, want Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land! In de winkelstraten brandt de feestverlichting, de etalages zijn versierd met bonte decoratie en bij veel kinderen klopt vol verwachting hun hart. Door thuis muziek in de stijl van 5 december op te zetten, de kaarsjes aan te steken en allerlei lekkers in huis te halen, wordt het een gezellig gebeuren. Vind je het leuk om zelf banketletters, taarten, muffins, koekjes en cakes te maken om Pakjesavond en andere avonden in een Sinterklaastintje subliem te vieren? Op de vrolijke kookblog Brenda Kookt vind je ontelbaar veel Sinterklaas recepten om je vingers bij af te likken, die ook nog eens leuk en makkelijk zijn te bereiden. Heerlijke avondjes zijn hiermee gegarandeerd! 

Recepten met een glansrol voor pepernoten

Net zoals in de andere categorieën recepten op de eigentijdse website, zijn er voor Sinterklaas tientallen recepten in dit thema te vinden. Het ene nog lekkerder dan het andere. Maar je hoeft het natuurlijk niet bij één recept te laten. Want niets zo feestelijk als een prachtig gedekte tafel met keuze uit allerlei lekkers. Het zal je vast niet verbazen dat er bij veel recepten een glansrol is weggelegd voor pepernoten. Variërend van cakes en taarten tot desserts. De pepernoot staat niet voor niets symbool voor 5 december. Het eten ervan is een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de zestiende eeuw. Pepernoten kregen hun huidige smaak en vorm pas in de achttiende eeuw, met kaneel, kruiden, kruidnagels, gember, nootmuskaat en peper, meegenomen door zeelieden uit het Verre Oosten. Dat ze symbool staan voor vruchtbaarheid is een van de verklaringen voor het strooien met pepernoten, en voor Sint Nicolaas zijn kinderen daarvan het mooiste bewijs. 

Voor zoetbekken en hartige snaaiers 

Vind je het moeilijk om te kiezen? Brenda heeft een overzicht van de 10 lekkerste sinterklaasrecepten voor je gemaakt. De meeste recepten kun je van tevoren klaarmaken en zijn binnen no-time klaar. Een van haar favorieten is de Speculoos-kwarktaart met kruidnoten, een super lekkere Sinterklaas taart waarvan het frisse en zachte van de kwarktaart perfect past bij de (truffel)kruidnoten en speculoospasta. Ook de Kruidnoten Rocky Road met schuimpjes en chocolade is een aanrader. Het enige dat je hoeft te doen, is chocola en boter smelten, mengen en laten opstijven in de koelkast. ‘Zorg dat je zelf hebt geproefd voor je de rocky road op tafel zet, anders is er niets meer over en ben je te laat’, aldus Brenda. Daar doe je ook goed aan als je de Sinterklaas taart bakt, want ook die is onweerstaanbaar lekker! Wil je niet alleen zoete maar ook hartige gerechten Sinterklaas recepten bereiden? 

Het heerlijk avondje is gekomen 

In de top 10 staat ook het recept voor een hartige banketletter. In plaats van zoet amandelspijs gebruik je hierbij een hartig pepernoot-gehaktmengsel. Bovendien is deze banketletter lekker op welk moment dan ook. Je kunt ‘m serveren bij de koffie, de lunch, het Sinterklaas-diner en de borrel. Laat het heerlijk avondje maar komen! En daarover gesproken, zoek je nog een leuk Sinterklaascadeautje? Brenda’s Makkelijke Maaltijden Scheurkalender voor 2024 valt altijd in de smaak!