Verantwoord afvallen zonder dieet, hoe doe je dat?

Beter in vel zitten, je goed voelen en wat kilo’s kwijt zonder te diëten? Het is de droom van veel mensen, vooral als je op een verantwoorde manier kunt afvallen zonder dieet. Vandaag de dag wordt je overspoeld door berichten in de media over dieet zus en dieet zo. Allemaal beloven ze ongekend resultaat en sferen genoeg bekende mensen hierbij. Maar toch altijd blijkt dat een normaal eetritme een veel gunstiger effect heeft dan intensieve diëten. Je kunt tijdens een dieet veel en vaak relatief makkelijk afvallen, maar het resultaat is vaak van korte duur. Het is veel effectiever om jouw eetpatroon om te gooien en op deze manier niet te hoeven diëten. Hier een aantal tips voor verantwoord afvallen.

verantwoord afvallen

Verantwoord afvallen zonder dieet? Zorg voor een vast eetpatroon

Zorg dat je een ‘normaal’ eetpatroon creëert om op deze manier te kunnen afvallen zonder dieet. Wanneer je dieet ben je vaak te strikt tegen jezelf en onthoudt je jezelf van lekkere dingen. Hierdoor neemt het verlangen ernaar toe. Wanneer je zorgt dat je goed vullende maaltijden eet zorg je dat de lekkere trek wegneemt. Eet eiwitrijke maaltijden die zorgen voor een verzadigd gevoel. Natuurlijk mag er wel eens tijd zijn voor iets lekker, dat is normaal, dat zou je na een dieet ook doen. Wanneer je een vast eetpatroon hebt kunt je ruimte creëren voor lekkere dingen. Sta bijvoorbeeld in het weekend wat lekkers toe en eens per week een wat mindere en vettere maaltijd. Zo hou je het langer vol en kun je verantwoord afvallen.

Luister naar je lichaam

Eet alleen wanneer je honger hebt is een van de meest effectieve manieren om af te vallen. Leer naar je lichaam te luisteren. Heb je nu echt honger, of is het emotionele honger of honger uit verveling. Leer je lichaam kennen en eet zo een stuk beter. Een manier om te kunnen afvallen zonder dieet is eenvoudig wanneer je weet wanneer je echt honger hebt.

Beweeg meer

Meer bewegen is ook een onderdeel van verantwoord afvallen. Je kunt op deze manier afvallen zonder dieet. Ga lopend boodschappen doen, of loop ’s avonds nog een ommetje. Zorg dat je deze fysieke activiteiten elke dag gebruikt en raak zo sneller de overtollige kilo’s kwijt zonder hard te hoeven sporten.

Verantwoord afvallen kan zonder dieet. Zorg voor een goed eetpatroon die jou voorziet van toereikende maaltijden. Beweeg meer en leer op deze manier hoe je kunt afvallen zonder dieet. Een beter eetpatroon houdt je uiteindelijk langer vol dan een snel dieet waarbij je net zo snel weer aankomt als afvalt.