Uitvaart regelen

Bij het regelen van een uitvaart komt kijken, ook de kosten zijn een belangrijke factor om rekening mee te houden. Maar wat houden al deze kosten in en wat is duurder: begraven of cremeren? In dit blog leest u alles wat er bij een uitvaart regelen komt kijken.

Kies de juiste uitvaartverzorger

Voor het verzorgen van een uitvaart is het van belang om een professionele uitvaartverzorger in de arm te nemen. Via Decidee kunt u gemakkelijk een uitvaartverzorger bij u in de buurt vinden. U vult u plaats, postcode of adres in en er verschijnt een compleet en actueel overzicht. U bent verzekerd van de beste prijs en u kunt beoordelingen lezen van mensen die ervaring hebben met de betreffende partij. U kunt ook gratis advies inwinnen van een van de uitvaartexperts. Op deze manier vindt u een partij die met u uw wensen betreft de uitvaart doorneemt.

Kosten

Een uitvaart regelen, wat kost dat nou? Het is de vraag die vaak gesteld wordt. Wat de totale kosten zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Gaat het om een begrafenis of crematie? Wat zijn de wensen? Mensen hebben in de meeste gevallen een uitvaartverzekering afgesloten en weten wat ze zelf voor ogen hebben. Dit is voor nabestaanden prettig, omdat ze weten dat alles van tevoren begroot is en de uitvaart wensen gerealiseerd kunnen worden. Het is altijd mogelijk om bij een uitvaartverzorger een offerte aan te vragen, zo weet u precies wat de kosten zullen zijn.

Begraven of cremeren?

Na een overlijden is een van de eerste keuzes die gemaakt dient te worden: begraven of cremeren? Dit staat vaak al vast. Weet u niet wat de wens van de overledene was? U kunt dan als nabestaande zelf beslissen. In Nederland kiest ongeveer 40% om begraven te worden en 60% kiest voor een crematie. Deze afweging hangt af van verschillende zaken. Bij een begrafenis hebben nabestaanden de mogelijkheid het graf van de overledene te bezoeken. Begraven worden is vaak wel duurder dan gecremeerd worden. Dit heeft te maken met de grafkosten en de kosten voor de grafsteen. Ook heeft een graf onderhoud nodig. De as van een dierbare kan eveneens op een openbare plek geplaatst worden om zo de overledene te bezoeken. Hier dient u rekening te houden met lichte onderhoudskosten kijken. Bewaart u de as in een urnennis of columbarium dan komen er nog wel kosten bij.

Vind uw uitvaartverzorger

Wilt u makkelijk kiezen op een moeilijk moment? Bezoek dan de website van Decidee. Dit online platform helpt u bij het kiezen van een passende uitvaartverzorger. U krijgt inzicht in lokale uitvaartverzorgers en de diensten die zij leveren om zo een juiste match te realiseren tussen de nabestaanden en uitvaartverzorger.