Top 5 alcoholische drankjes voor bij de barbecue

Het mooie weer komt er weer aan, de tijd om de barbecue er weer bij te halen en je vrienden te verzamelen voor een gezellige avond smullen is weer aangebroken. Natuurlijk horen hier ook de nodige drankjes bij. Wat is de top 5 van dranken die je kunt verwachten?

Bier

Natuurlijk is de combinatie van vlees en bier onmisbaar voor de mannen tijdens een gezellige barbecue. Denk daarbij ook aan speciale bieren die net even wat pittiger en voller smaken zodat je dit erg goed kunt combineren met het gebruikte vlees. Maak je keuze tussen witbier, donker bier en haal eventueel ook alcoholvrij bier voor de personen die nog naar huis moeten rijden.

Sangria

Sangria is echt een populair drankje dat in de zomer altijd de kop opsteekt. Vooral bij luxere vleesgerechten is dit een lekkere combinatie waardoor ook dit drankje niet mag missen op jouw barbecue. Je kunt dit drankje ook makkelijk zelf maken, wat nog net wat lekkerder is natuurlijk.

Wijn

Wijn is het drankje waarmee je lekker kunt toasten. Met de vele soorten wijn heb je genoeg uitzoek om te gebruiken voor elk soort vlees en salade. Rode of witte wijn, het hangt allemaal af van jouw voorkeur, maar in het algemeen gebruik je vooral rode wijn bij de vleesgerechten zoals een barbecue. Witte wijn vind je meer terug bij de verfijnde gerechten.

Vodka

Vodka is ook een goede drank waarvoor je kunt kiezen bij een barbecue. Als je graag mixjes maak, dan kan je kiezen voor een merk zoals Smirnoff, dit merk staat bekend om de goede mixbaarheid. Wanneer je de drank mixt, zal deze niet te zwaar vallen vanwege een lagere alcoholpercentage. Er zijn diverse combinaties te maken, denk bijvoorbeeld aan Vodka jus, Vodka cola of een White Russian.

Rum

Om nog wat extra warmte te brengen kan je rum bij een barbecue drinken. Dit is vooral een goede toevoeging tijdens de koudere avonden als je aan het barbecuen bent en je toch graag een kleine oppepper nodig hebt. Heerlijk om van te genieten, maar drink het wel met mate!