6 redenen om te gaan boksen

Boksen kan voor velen intimerend overkomen in eerste instantie, het klink agressief en geweldadig. Dit is echter absoluut niet het geval! Er zijn meerdere redenen om juist voor boksen te kiezen wanneer je op zoekt bent naar een goede sport als uitlaatklep.

Conditie

Wanneer je gaat boksen werk je erg goed aan je conditie. Door de vele manouvres, uitwijkingen en slagen raak je erg snel fit. Je leert steeds een beter tempo op te bouwen onder begeleiding.

Afvallen

Je verbrandt genoeg calorieën tijdens een boksessie om af te vallen en een mooi figuur te bouwen. Als je graag een sixpack zou willen hebben, dan kan is boksen een zeer effectieve manier om dit voor elkaar te krijgen.

Je traint alles

Het grote voordeel van boksen is dat je je hele lichaam traint en de spieren sterker maakt. Het komt overeen met uren in de sportschool trainen, maar nu is het nog intensiever in kortere tijd. Dit maakt de sport uitdagend, maar hierdoor blijft het ook leuk natuurlijk. Eentonig trainen gaat snel vervelen.

Zekerder

Als je gaat boksen is het doel niet alleen je conditie op te bouwen maar ook om jezelf een stuk zekerder te voelen. Doordat je nu in staat bent jezelf ook goed te kunnen verdedigen voel je je zekerder. Dit zal dus ook extra motiveren om het beste uit je te halen in de trainingsessies: je wilt meer trainen en jezelf blijven uitdagen.

Uitlaatklep

Boksen is een erg geschikte manier om je tegenvallende dagen van je af te laten glijden: je gooit je stress er goed uit en voelt je daardoor weer beter. Dit is niet alleen lekker voor jezelf, maar je omgeving zal het ook natuurlijk waarderen als je weer een goede bui hebt.

Concentratie en discipline

Het trainingsschema bij boksen vergt genoeg van je aandacht. Je werkt hierdoor niet alleen aan je conditie, maar je wordt steeds bewuster en alerter voor je omgeving. Je bouwt een goede discipline op door de structuur van het boksen te blijven volgen met het blokkeren van slagen, het uithalen op je tegenstander en het snelle voetenwerk. Zorg wel dat je goede handsschoenen hebt, kies voor joya bokshandschoenen. Je kunt allerlei goede producten vinden voor boksen op Fightshop.nl. Deze zijn ook praktisch als je thuis (verder) wilt trainen.