tandpasta

Tandpasta: de beste vriend van je tanden

Tandpasta wordt met een tandenborstel op de tanden aangebracht om ze schoon te maken. Het zal ook helpen om hun gezondheid te behouden en hun uiterlijk te verbeteren. Tandpasta is een schuurmiddel dat helpt bij het verwijderen van tandplak en voedsel van je tanden. Het helpt ook om halitose te onderdrukken en levert actieve ingrediënten (meestal fluoride) om tandbederf en tandvleesaandoeningen te helpen voorkomen. Tandpasta kan schadelijk zijn voor je gezondheid als je het in grote hoeveelheden doorslikt. Daarom word je geadviseerd geen tandpasta door te slikken. Als je wilt weten welke tandpasta voor jou het beste is, kun je altijd overleggen met een tandarts Amsterdam.

Wat zit er in tandpasta?

Bijna elke tandarts biedt een verscheidenheid aan mondverzorgingsproducten, waaronder tandpasta. Het is van cruciaal belang om je tanden dagelijks te poetsen en te flossen. Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan tandpasta om uit te kiezen. Elk tandprobleem heeft een tandpasta-oplossing. Sommige tandpasta’s zijn effectiever dan andere bij het behouden van de mondgezondheid vanwege verschillen in hun ingrediënten en de hoeveelheid fluoride die ze bevatten. Gewoonlijk bevat een tandpasta natriumfluoride dat werkt als anticariës. Het bevat ook smaakstof voor een betere smaak, conserveermiddelen om het langer mee te laten gaan, geuren zoals limoneen of linalool, vochtinbrengende middelen zoals sorbitol, pigment zoals CI-kleurstoffen en titaniumdioxide om het er beter uit te laten zien. Bovendien bevat het ook oppervlakte-actieve stoffen zoals cocamidopropylbetaïne, waardoor het zich beter verspreid, verdikkingsmiddel zoals cellulose en xanthaangom, schoonmaakmiddel zoals natriumlaurylsulfaat, schuimmiddel zoals natriumlaurylsulfaat en zoetstof zoals sacharine.

Ingrediënten

Fluoride wordt tegenwoordig steeds meer in een kwaad daglicht gesteld. Als gevolg hiervan worden natuurlijke tandpasta’s steeds populairder. Er wordt meer bekend over hoe chemicaliën zoals fluoride functioneren en welke impact ze hebben op de algehele gezondheid. De ingrediënten in tandpasta worden opgenomen door het slijmvlies van het lichaam. Van fluoride wordt gedacht dat het schadelijk is voor het centrale zenuwstelsel. Daarom kiezen consumenten steeds vaker voor fluoridevrije natuurlijke tandpasta. Het is geheel aan jou om de uiteindelijke beslissing te nemen.