Seizoensgroente van maart

In maart begint altijd de lente, maar toch eten we vaak in maart nog wintergroenten. Wil jij weten wat de seizoensgroente van maart zijn? Lees dan snel verder.

Vergeten seizoensgroente maart

Je kunt er niet om heen, maart is de ideale maand om vergeten groente te eten. Aardpeer, schorseneren, winterporselein en raapstelen zijn volop verkrijgbaar in maart. Ben je wat minder avontuurlijk ingesteld? Ook prei en veldsla is volop te verkrijgen en echte seizoensgroente van maart.

Nog meer groente

Er zijn ook bepaalde groenten die niet per se seizoensgroente maart zijn, maar die het hele jaar door groeien. Goede voorbeelden hiervan zijn champignons en witlof. Deze groenten groeien op donkere plaatsen, waardoor ze niet afhankelijk zijn van zonlicht.

Seizoensgroente van maart, ieder jaar hetzelfde?

Is de maart seizoensgroente ieder jaar hetzelfde? Nee, absoluut niet. In het ergste geval kan de oogst mislukken. Maar ook valt nooit precies te zeggen, welke groenten het goed gaan doen. De zomers zijn niet ieder jaar even warm en droog. Door slechte zomers kan de oogst zelfs mislukken en met goede zomers, dan kunnen er zelfs andere groenten opkomen die geen seizoensgroente maart zijn.

Groente maart 2018

Wat kunnen we verwachten van de groente maart 2018? Hoewel er geen gekke dingen met de oogst zijn gebeurd, mogen we er wel vanuit gaan, dat de groente in maart weer iets duurder wordt t.o.v. maart 2017. Ieder jaar stijgt de prijs van groente en fruit iets. Dit heeft alles te maken met de groeiende wereldbevolking.

Geen zin in maart seizoensgroente?

Gelukkig leven we in een moderne tijd, waar we veel profijt hebben van de handel en de diepvries. Veel producten die niet in maart groeien, kunnen we alsnog uit de diepvries halen, denk maar aan erwtjes, mais en snijbonen. Ook kunnen we groente in de supermarkt kopen, die in maart in een ander land geproduceerd wordt. Denk maar aan, zoete aardappel, broccoli en bloemkool. Dus heb je geen zin in vergeten groente, dan zijn er gelukkig nog talloze opties.