Afvallen met maaltijdshakes

Ontzettend veel mensen willen wel eens een paar kilo afvallen. Het internet staat daarom vol met allerlei verschillende diëten en er zijn talloze boeken geschreven over de beste manier om gewicht te verliezen. Een populaire manier om de overtollige kilo’s kwijt te raken is een dieet waarbij een deel van de maaltijden of alle maaltijden worden vervangen door maaltijdshakes. Maar werkt zo’n dieet ook echt, en hoe dan?

Zo werkt een shake dieet

Bij een shake dieet vervang je je ontbijt, lunch, diner en/of tussendoortjes door maaltijdshakes. Hoe meer maaltijden je vervangt door een shake, hoe sneller je gewicht verliest. Dit komt omdat een shake minder calorieën bevat dan een gewone maaltijd. Natuurlijk is het hierbij ook van belang wat je de rest van de dag eet. Daarom raden de meeste shake diëten aan om buiten de shakes voornamelijk gezonde voeding te eten.

De juiste shake

Er zijn ontzettend veel verschillende shakes verkrijgbaar en de één beloofd nog betere resultaten dat de ander. Toch zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen en gebruiken van shakes. Zo bevatten een aantal shakes veel suikers en weinig vezels. Daarnaast bevatten veel shakes te weinig vitaminen en mineralen om een volledige maaltijd te kunnen vervangen. Je moet dus goed letten op de voedingswaarde. Een goede maaltijdvervanger bevat voldoende vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten.

De voor- en nadelen

Als je de juiste shakes hebt gekozen heeft het shake dieet veel voordelen. Zo kun je zelf bepalen hoe snel je afvalt door 1, 2 of 3 maaltijden per dag te vervangen door een maaltijdshake. De afgemeten porties zorgen er voor dat je niet te veel eet en shakes zijn zeer makkelijk in gebruik. Als nadeel kan genoemd worden dat sommige mensen de shakes te zoet vinden. Vooral als je 3 maaltijden per dag vervangt door een shake is dat even wennen. In dat geval kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om slechts 2 maaltijden door een shake te vervangen. Daarnaast bevatten lang niet alle shakes voldoende voedingsstoffen, maar als je de juiste keuze maakt kun je met dit dieet op een verantwoorde manier hele mooie resultaten boeken.