Langer vitaal met een traplift

Langer vitaal met een traplift

We doen er natuurlijk alles aan om zo lang mogelijk vitaal te blijven, maar het is natuurlijk niet mogelijk om alles altijd te blijven kunnen doen. Als we ouder worden, dan kunnen gewrichtspijnen bijvoorbeeld een serieus probleem worden en traplopen onmogelijk. Het is natuurlijk voor je vitaliteit wel het beste om zo lang mogelijk alles zelf te blijven doen en daardoor in beweging te blijven. Een oplossing om thuis te kunnen blijven wonen, ondanks die trap, kan dan een traplift zijn.

Verschillende soorten trapliften mogelijk

Trapliften zijn compact, zodat ze in bijna elke woning geïnstalleerd kunnen worden. Daarnaast heeft elk merk vaak zijn eigen systeem, waardoor je altijd wel de goede oplossing voor jouw trap kunt vinden. Er verschillende bedrijven actief die zowel trapliften, als platformliften, als huisliften aanbieden, zoals Triwa trapliften bijvoorbeeld, waar je heel makkelijk alle informatie kunt vinden over de verschillende varianten.

Erg veilig

De werking van een traplift is simpel. Het is niets meer dan een op een rails gemonteerde traplift-stoel die je veilig en eenvoudig naar boven of beneden brengt. Trapliften zijn belastbaar tot vele kilo’s en zijn tegenwoordig 100% veilig. Vroeger hoorde je nog wel eens het (broodje aap?) verhaal dat mensen dagen vast zaten in hun stoellift, omdat de stroom was uitgevallen. Daar hoef je tegenwoordig niet meer bang voor te zijn, omdat elke traplift een accu moet hebben. Hierdoor kun je ook wanneer de stroom uit is gevallen, gewoon naar bed. Een traplift heeft, ondanks de langzame snelheid waarmee het beweegt, altijd een veiligheidsgordel en meestal ook naar je toe draaiende armsteunen. Om het optimaal veilig te maken zit er daarnaast ook aan elke stoellift een alarmknop, waarmee je 24 uur per dag een externe hulpdienst kunt inschakelen.

Snel gemonteerd

Het lijkt een heel technisch gebeuren om zo’n ‘lift’ op je trap te laten monteren, maar gelukkig hebben bedrijven ondertussen veel ervaring en kan er voor elke trap een lift gemaakt worden. De grootste expertise (naast veiligheid) is wel de integratie van het model in iedere situatie. Daarnaast is meestal een halve dag al genoeg om alles te monteren.

Elke situatie vraagt om een andere oplossing

Er zijn natuurlijk verschillende trappen, en dus ook verschillende oplossingen hiervoor. Bij een rechte trap is het het makkelijkste om een rail met lift te monteren en dit is dus ook de goedkoopste. De stoellift kan aan beide kanten geplaatst worden, zowel tegen de muur als op de trap, mits de trap zich hiervoor leent uiteraard. Bij een trap met bochten wordt het al snel prijziger en elke situatie vraagt om zijn eigen oplossing, en dus budget. Laten we hopen dat je nog even niet over dit vraagstuk hoeft na te denken, maar mocht het gebeuren, laat je dan goed informeren.