Kipfilet als sportvoeding

Gezonde voeding is onmisbaar als je een topsporter bent. Om topprestaties te kunnen leveren is het belangrijk dat je voeding voedzaam is en tevens helpt bij spieropbouw en het krijgen en behouden van spiermassa. Als topsporter heb je immers de drive om je lichaam fit en gezond te houden en daar horen spieren bij. Topsporters hebben vaak een uitgebalanceerd dieet, maar ook als je geen topsporter bent is het verstandig te zorgen voor voldoende gezonde voeding. Maar voor welke voeding kies je? Indien je spieropbouw en meer spiermassa wilt behalen is het raadzaam een eiwitrijk dieet te volgen. Dit is niet zozeer een dieet, maar meer een manier van leven. Je zult je leefstijl moeten aanpassen en dat vergt doorzettingsvermogen. Waar een wil is, is een weg.

Kipfilet, populair onder de (top)sporters

We kennen kipfilet allemaal en velen van ons lusten dan ook graag een kippenpootje of vleugeltje. Kipfilet is populair bij veel mensen waaronder zich met name sporters bevinden, maar ook degenen die liever mager vlees consumeren omdat ze dat gezonder vinden of omdat ze graag wat willen afvallen. Kip is een gezonde keuze omdat het erg rijk is aan eiwitten en van nature bevat het ook vet. Echter is dit vetgehalte lang niet zo hoog als bij varkensvlees en rundvlees. Zoals al genoemd is bevat kippenvlees veel eiwitten. Mensen die sporten, of dat nu op hoog of gemiddeld niveau is, kunnen hun energie halen uit deze eiwitten. Naast de eiwitten die je verkrijgt uit kippenvlees krijg je ook ijzer en zink binnen. Er zijn genoeg mensen met bijvoorbeeld een ijzertekort en kip is dan een goede optie om dit ijzer aan te vullen.

Kipfilet als sportvoeding

Enkel en alleen kipfilet als sportvoeding gebruiken is niet voldoende. De eiwitten zorgen voor energie, maar koolhydraten mogen in deze niet vergeten worden. Door de juiste koolhydraten te combineren met eiwitten ontstaat er de ideale sportvoeding. Er zijn online tal van lekkere recepten te vinden met de juiste combinaties. Een sporter moet op zijn voeding letten, maar mag ook zeker genieten.

Kies voor verantwoorde kipfilet

Helaas wordt er nog steeds kippenvlees van de zogenaamde plofkip verkocht. Plofkippen hebben geen gezond en prettig leven gehad. Het vlees van deze kippen is dan ook stukken goedkoper dan van kippen die wel vrij hebben mogen rondlopen en wel daglicht hebben gezien. Tegenwoordig zijn er gelukkig steeds meer supermarkten die van de plofkippen afstappen. De Dierenbescherming heeft een keurmerk in het leven geroepen, namelijk het Beter Leven keurmerk. Aan dit keurmerk worden sterren verbonden. Kippenvlees met dit keurmerk staat voor vlees dat afkomstig is van kippen die langzamer groeien, gezonder zijn en meer ruimte en frisse lucht hebben.