De nieuwste trends op het gebied van superfoods 2017

Dé superfoods die je niet mag missen dit jaar

Sinds een paar jaar zijn de superfoods enorm in opkomst. Waar tot een tijd terug nog niemand gehoord had van chiazaad, quinoa of kokosolie staat nu in bijna elk huishouden wel een ‘super-product’. Iedereen wilde een graantje meepikken van deze nieuwe trend. Ondanks dat de hype rondom deze klassieke producten een beetje gezakt lijkt te zijn is de rage rondom superfood zelf nog lang niet voorbij. Dit zijn de 3 superfoods die je niet gemist mag hebben dit jaar:
1. Rood Zeewier: Zeewier kennen we natuurlijk al van sushi. Toch is dit rode zeewier net even iets anders. Een van de meest bekende soorten rood zeewier is Dulse. Dulse wordt geteeld op de kusten van de noordelijke Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Deze soort wier zit boordevol eiwitten en ijzer. Het kan dus goed gegeten worden als je wat extra energie kan gebruiken. Je kan het eten in je salade of soep maar ook als snelle snack, zo uit de verpakking. Als je dit wier bakt zou het naar bacon smaken. Je kan dat lekkere stukje spek bij je maaltijd dus gemakkelijk omruilen voor een gezondere keuze.

2. Kurkuma: Dit product kennen we vaak als geel poeder maar je kunt het ook als wortel kopen. In het oosten is het een van de populairste smaakmakers. Het superfood aspect van kurkuma zit hem in de ontstekingsremmende werking die het gele poeder zou hebben. Het zou ook reinigend werken en helpen tegen spijsverteringsproblemen, koorts, artritis en leverkwalen. Je kan het eten in je yoghurt of vers gemaakte smoothie. Of natuurlijk bij een oosters getint gerecht. Groot voordeel van kurkuma is dat het goedkoop is en in vrij grote hoeveelheden genuttigd mag worden. Tot wel 12 gram per dag. Oftewel strooi maar raak met die kurkuma pot.

3. Matcha: Een Japans groene thee poeder en wordt vaak dé superfood onder de superfoods genoemd. Dit product is momenteel helemaal hot en zie je veel terug op Instagram. Als je zoekt naar #matcha vind je de een na de andere heerlijk uitziende snack. Matcha macarons, ijs, taart of zelfs matcha cappuccino. Dit Japanse product heeft een hoop voordelen voor je lichaam. Het heeft een anti-bacteriële, antioxidante en anti-tumor-werking. Het is ook ontstekingsremmend, verlaagt het cholesterol, helpt bij afslanken en gaat veroudering tegen. En dit is nog maar een greep uit de vele voordelen van matcha. Over de smaak zijn de meningen verdeeld maar wil je je lijf een plezier doen dan is dit poeder het proberen waard.