Gezonder en jonger worden door veel te fietsen

Zodra het de lange en donkere maanden, buiten weer langer licht wordt en de zon weer meer gaat schijnen begint het fietsseizoen weer. Immers is er niets fijner dan lekker te fietsen. Fietsen geeft voor velen het gevoel van vrijheid en ontspanning. Het is daarnaast een gezonde manier om van A naar B te komen.

Soorten fietsers

Je hebt verschillende soorten fietsers. De fietsers die het meeste voorkomen zijn de fietsers die de fiets gebruiken voor de alledaagse ritjes, zoals de kinderen naar school brengen, boodschappen doen en naar het werk gaan.
Naast de fietsers die de fiets gebruiken voor de alledaagse ritjes zijn er ook de sportfietsers, de wielrenners. In dit geval wordt de fiets gebruikt om heerlijk te sporten. Soms worden er ook wedstrijden gefietst, want ook het wielerseizoen begint in het voorjaar. Tijdens dit wielerseizoen worden er vele wedstrijden georganiseerd voor zowel profs als recreanten.

Fietsen maakt je jonger

Er zijn verschillende redenen om veel te fietsen tijdens het fietsseizoen, maar de belangrijkste reden is dat fietsen erg goed is voor je gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat je door regelmatig te fietsen, je biologische leeftijd met circa acht jaar kunt verlagen. In dit geval wordt er vanuit gegaan dat je minimaal drie keer per week 40 minuten fietst.

fiets seizoen

Verbeteren van je weerstand

Regelmatig fietsen kan ook helpen je weertand te verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat mensen die bijna dagelijks een half uurtje fietsen, zich minder vaak ziekmelden dan mensen die minder bewegen en fietsen.

Mentale gezondheid

Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid is regelmatig fietsen goed. Je kunt ook je mentale gezondheid een bootst geven door tijdens het fiets seizoen regelmatig de fiets te pakken. Op het moment dat je namelijk gaat fietsen, stroomt er extra veel bloed naar je hersenen, waardoor je extra zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Hierdoor gaan ze extra functioneren. Tijdens het fietsen komen tevens de stoffen serotonine en dopamine vrij. Deze stofjes worden ook wel geluksstofjes genoemd. Ze zorgen er voor dat wij ons vrolijker voelen.

Geniet daarom dit fietsseizoen ook van de vele gezondheidsvoordelen en pak vaker de fiets!