winterdip

Hulp om je winterdip te verslaan

Ben jij in deze tijd net zo klaar met de winter als ons? Begrijp me niet verkeerd: de winter heeft zijn charme met de feestdagen en sneeuw, maar zoals nu, wanneer het meestal koud is en er veel regen valt, kunnen de meesten van ons niet wachten om deze donkere dagen achter ons te laten en richting de lente te gaan… Het kan ons humeur en energieniveau echt beïnvloeden, maar er zijn een paar eenvoudige en effectieve manieren om deze winterdip te verslaan. Lees dus snel verder voor de tips die we voor jou verzamelden!

Zo aan het einde van de winter krijgen veel mensen te maken met een zogenaamde ‘winterdip’. Een tekort aan bijvoorbeeld vitamine D, maar ook andere stoffen die we binnenkrijgen als de zon schijnt, zorgt voor een zwaarmoedig gevoel en dan is het belangrijk om dit op te vangen en er iets aan te doen. Gelukkig zijn er een aantal zaken die professionals, van een life & mental coach Amsterdam tot een voedselexpert in Friesland, kennen die je kunt doen om dit op te vangen.

Kies vrolijk eten

Als onze energie laag is en we ons humeurig voelen, hebben we de neiging om te hunkeren naar troost maaltijden. Suikers zullen je geest even opbeuren, gevolgd door een nog grotere dip erna. Om je winterdip echt te overwinnen, kun je je het beste concentreren op voedsel waar je lichaam en geest voor langere tijd gelukkiger van worden. We willen voeden in plaats van alleen vullen, wat meer gelukkige hormonen en een sterke basis betekent. Ga voor meer eiwitten, complexe koolhydraten, omega 3-vetzuren, vers en huisgemaakt eten. Wij noemen het graag het blije dieet, want gezond eten en blije gevoelens gaan hand in hand!

Zorg voor een actieve routine

Deze tijd van het jaar voelen we ons minder energiek dan in andere seizoenen. We hebben eigenlijk nergens zin in en blijven het liefst zo lang mogelijk in bed liggen. Dat klinkt heel verleidelijk, maar het zal je niet helpen om meer energie te krijgen! Zoek een routine met meer activiteit, want uiteindelijk geeft dit meer energie. Sta vroeg op en begin de dag met het uitvoeren van efficiënte taken. Zorg ervoor dat je regelmatig blijft sporten om in die energiestroom te blijven. Het hoeft niet enorm intensief te zijn of in een sportschool te zijn… als je maar aan je lichaam werkt!

Ga meer naar buiten

Ja, we weten het, je wil waarschijnlijk gewoon comfortabel binnen blijven, wachtend tot de lente aanbreekt. Dat gaat je echter niet helpen om je veel beter te voelen. We hebben meer licht nodig in deze donkere dagen! Onze biologische klok loopt op de zonsopgang en zonsondergang, hoewel de dagen in de winter kort zijn. Dit gebrek aan zonneschijn kan de hersenen en het lichaam negatief beïnvloeden. Meer naar buiten gaan helpt om meer van het heerlijke winterzonnetje op te vangen. Zorg ervoor dat je overdag regelmatig het huis of kantoor verlaat, ook al is het maar voor even.

Voeg supplementen toe

Naast de drie bovenstaande manieren raden we aan om voedingssupplementen te gebruiken om je net dat beetje extra te geven. Voeg om te beginnen wat vitamine D toe, want een lage vitamine D status geeft meer kans op een winterdip. Een ander veel voorkomend tekort dat je energieniveau kan verlagen, is ijzer. Gebruik hiervoor het Active Iron supplement, omdat deze mild zijn voor het lichaam. De baanbrekende eiwit formule zorgt voor een 2x betere opname dan andere ijzertabletten, terwijl de niet-constiperende formule darmirritatie door ijzer vermindert.

Sommige ijzersupplementen bevatten een extra multivitamine. Deze multivitamine met langzame afgifte is ontworpen om een ​​maximale opname van alle vitamines en mineralen te garanderen. Deze hooggedoseerde multivitamine is speciaal ontwikkeld voor vrouwen om hen tijdens hun hele cyclus te ondersteunen. Voeding is altijd je basis, maar soms kunnen we wat extra’s gebruiken, vooral tijdens de wintermaanden voor wat meer ondersteuning!