medisch onderzoek

Hoe werkt een betaald medisch onderzoek en is dit gevaarlijk?

Het is niet ongebruikelijk dat mensen hun lichaam vrijwillig aanbieden voor medische proeven in ruil voor geld. Toch zijn de meeste mensen niet op de hoogte van hoe dit werkt en hoe zij bijvoorbeeld zelf tot een van die proefpersonen kunnen behoren. Hieronder wordt alles uitgelegd wat je moet weten voordat je besluit of je wel of niet aan dergelijke geneesmiddelenonderzoeken wil meedoen om geld te verdienen.

Dankzij medisch onderzoek komt er altijd een constante aanvoer van nieuwe medicijnen op de markt. Dit is niet alleen geweldig voor mensen die nieuwe medicijnen nodig hebben, maar het betekent ook dat er altijd veel vraag is naar mensen om deze medicijnen te testen.

Farmaceutische bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun product veilig is voordat ze het kunnen gaan verkopen, dus het inhuren van mensen om ze te testen is een belangrijke manier om nieuwe medicijnen en behandelingen op de markt te krijgen. Hoewel dit een beetje eng kan klinken, is het de moeite waard om te weten dat deze medicijnen verschillende andere tests hebben ondergaan voordat ze de menselijke proef bereiken, dus ze zijn relatief risicovrij.

De meeste betaalde medische onderzoeken hebben specifieke vereisten waaraan je moet voldoen om deel te nemen. Hoewel leeftijd meestal geen factor is, over het algemeen kan iedereen tussen 18 en 75 jaar mee doen, moet je waarschijnlijk in redelijk goede gezondheid verkeren, niet-roker zijn en ook niet te veel drinken. Aan de andere kant kunnen andere onderzoeken juist vragen om mensen met specifieke vereisten en aandoeningen, zoals astmapatiënten, vrouwen die de anticonceptiepil gebruiken of diabetici, het hangt natuurlijk allemaal af van het soort onderzoek.

Zodra je je aanmeldt voor een geneesmiddelenonderzoek, krijg je een volledig medisch onderzoek om er zeker van te zijn dat je geschikt bent om deel te nemen. Als het bedrijf besluit je als vrijwilliger in te zetten, krijg je groen licht om tester te worden. Niet iedereen komt echter door deze fase!

Afhankelijk van de proefperiode wordt je mogelijk alleen gevraagd om een ​​nacht te blijven, maar het is niet ongebruikelijk dat tests een verblijf van twee weken (of langer) vereisen. Als zodanig kan het je studie en je sociale leven verstoren. Is dat het geld waard?

Getest, en daarvoor betaald, worden klinkt heel aantrekkelijk, maar vergeet niet dat er altijd een risico-element zal zijn bij het testen van geneesmiddelen.

Sommige medicijnen hebben veel voorkomende bijwerkingen, zoals misselijkheid, flauwvallen en hoofdpijn, die je een paar dagen slecht kunnen doen laten voelen. Het gebeurt echter uiterst zelden dat mensen serieus ziek worden.