Hoe eet je een kiwi?

Hoe eet je een kiwi?

Een kiwi is een kleine bruine, harige vrucht. Als je de kiwi ziet vraag je je vast af: hoe eet je een kiwi nou eigenlijk? En wat kan je eigenlijk allemaal met een kiwi? Gelukkig is deze vrucht super veelzijdig en kan je een kiwi op vele verschillende manieren verwerken.

hoe eet je een kiwi

Hoe snij je een kiwi?

Hoe je een kiwi snijdt hangt een beetje af van hoe je de kiwi wil gaan eten. Wil je de kiwi zo uit de hand eten? Leg de kiwi dan op de zij en snij de kiwi door midden. Je hebt dan twee helften met in het midden de witte kern van de kiwi. Als je een klein lepeltje pakt kan je de kiwi gemakkelijk uitlepelen. De schil eet je natuurlijk niet op. Verder kan je de kiwi natuurlijk verwerken in recepten, salades en bijvoorbeeld taarten. Je kan de alles van de kiwi gebruiken behalve de schil. Hoe je je ontdoet van dit schilletjes kan ook nog een hele klus zijn.

Hoe pel je een kiwi?

Een kiwi valt niet heel makkelijk te pellen. Als je bijvoorbeeld een fruitsalade wil maken, de kiwi wilt gebruiken in een recept of als je een kiwi in mooie plakjes wil snijden wil je niet dat bruine harige velletje meer zien en zeker niet proeven. Pellen is dan de enige oplossing om het mooie groene vruchtvlees van de kiwi tevoorschijn te toveren. Als je probeert de kiwi te pellen met je handen dan kom je van een koude kermis thuis. Maar hoe pel je een kiwi dan wel? Je kan het best beginnen door een klein mesje te pakken. Hiermee probeer je vervolgens de kiwi zo dun mogelijk af te schillen. De bruine schil is namelijk maar heel dun en het zou zonde zijn om veel van de kiwi weg te gooien. Ben je nou niet zo handig met een mesje? Probeer de kiwi dan eens te schillen met een dunschiller, ook bij deze methode is voorzichtigheid geboden omdat (zeker een rijpe) kiwi zacht en kwetsbaar kan zijn. De beloning is natuurlijk wel groot als het lukt en je de prachtig heldere groene kleur van het vruchtvlees tevoorschijn ziet komen.

Kortom: als je een kiwi ziet denk je misschien: hoe snij je een kiwi en hoe pel je een kiwi? Gelukkig is dit prima te doen als je weet waar je moet beginnen.