Een goede nachtrust essentieel bij spierherstel

Voor sporters is het belangrijk dat het lichaam de kans krijgt om zich te ontspannen en herladen. Spierherstel is een cruciaal onderdeel van elke sport. Geef je de belaste spieren geen rust dan raken deze snel overbelast met verrekking of verstuiking als gevolg. Bodybuilders gaan deskundig te werk als het gaat om opbouwen van spiermassa. Als je bodybuilders als voorbeeld neemt, zie je dat deze sporters vaak op verschillende dagen verschillend spiergroepen trainen, zodat de belaste spiergroep van gisteren zich kan herstellen. Zo heb je gedurende nacht de meeste tijd voor herstel, omdat je weinig beweegt en dus ook minder belast. Een degelijk matras is van groot belang voor een goed herstel tijdens het slapen. Lig je veel wakker of is jouw matras ongelijk dan is het lastig om aan rust toe te komen. Wellicht is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw matras.

Welk matras past het beste bij mijn lichaam?

Er zijn zoveel soorten matrassen dat de keuze overweldigend kan zijn. Voor een goede nachtrust is een matras nodig die op jouw specifieke wensen is afgestemd. Laat je daarom altijd goed adviseren door de verkoper. Het assortiment matrassen bestaat meestal uit de volgende matrastypes;

  • Pocketvering
  • Traagschuim
  • Latex
  • Polyether
  • Koudschuim
  • Binnenvering

Het beste matras is per persoon verschillend, omdat het afhangt van het lichaamsgewicht, slaaphouding en vochtverlies. Maak ten alle tijden gebruik van een proefslaapperiode en wees gegarandeerd van een prettige ligging en goede nachtrust. Een goed matras behoort immers jaren mee te gaan en het zou zonde zijn als er een miskoop wordt gedaan.

Matrassen voor beginnende en ervaren sporters.

Ben je op zoek naar een stevig matras om jouw spierherstel te bevorderen? TED Matresses is sinds 1995 de meest vooraanstaande producent van matrassen wereldwijd. Matrasaanhuis is verkoper van TED matrassen en bezorgt, zoals de naam al zegt ook aan huis en zonder bezorgkosten. In ‘s-Hertogenbosch is tevens een grote showroom met TED matrassen en er wordt een proefslaapperiode van twee maanden geboden. De proefperiode is ideaal om zelf te ervaren of het matras geschikt is en lekker ligt. Matrasaanhuis heeft zich gespecialiseerd in matrassen en levert de hoogste kwaliteit tegen de voordeligste prijs. Neem een kijkje op matrasaanhuis.nl voor een eerlijk en deskundig advies of bestel direct jouw favoriete matras.