Hoe draagt automatisering bij aan de vitaliteit van je werknemers?

Automatisering in de industrie biedt aanzienlijke voordelen, waaronder een verhoogde dagelijkse productiviteit. Maar wist je dat robotautomatisering eveneens een belangrijke bijdrage levert aan de veiligheid en vitaliteit van je personeel? Door de inzet van een collaboratieve robot – beter bekend als een cobot – zorg je bijvoorbeeld voor minder ziekte-uitval, omdat je werknemers minder worden belast. Bovendien draagt een cobot bij aan een lager risico op ongevallen voor het personeel. In dit artikel ontdek je meer over hoe de veiligheid op de werkvloer wordt verhoogd door automatisering met cobots.

Automatisering en veiligheid

Naarmate je het productieproces in je bedrijf automatiseert, wordt je productiehal overzichtelijker en netter. Alles staat op zijn plek: losse gereedschappen en onnodige onderdelen zijn goed opgeborgen. Dit leidt tot een kleinere kans op werkongevallen. Bovendien is een cobot in staat om zware, repetitieve taken uit te voeren, zodat je werknemers minder last krijgen van lichamelijke klachten.

Hoe veilig is een cobot?

Een cobot draagt op een unieke wijze bij aan de veiligheid van je personeel. Doordat deze robot bij menselijk contact onmiddellijk stopt met zijn cobot palletizing-werkzaamheden, kan hij risicoloos in dezelfde ruimte als je medewerkers opereren. Desondanks is het belangrijk dat jij en je team enkele basisvaardigheden beheersen voor het werken met cobots. Om die reden biedt Olmia Robotics een basiscursus voor cobotgebruik aan. Na deze training kun je de cobot zelf programmeren voor standaardtaken, hem herstarten na een noodstop en eenvoudige softwareproblemen oplossen.

Wat zijn de kosten van een cobottraining?

Ben je geïnteresseerd om samen met je team een cobot te leren bedienen? Dan is de prijs ongetwijfeld een belangrijke factor in je beslissing. Je wilt immers zeker weten dat de training binnen jullie budget valt. Wij hebben uitgezocht wat de kosten zijn voor een basistraining: voor een eendaagse cursus waarbij geen voorafgaande kennis vereist is, betaal je €695,-. Na het voltooien van de basistraining is het aan te bevelen om de gevorderde en vervolgens de expert-training te volgen. Schrijf jezelf en je team vandaag nog in via de website van Olmia Robotics.