Dé manier om in de winter aan je gezondheid te werken? Ga op wintersport 

Ben jij van plan om er deze winter lekker sportief tegenaan te gaan tijdens een skivakantie? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Wintersporten heeft alles in zich om elk moment van de dag te genieten. Je bent lekker buiten, je geniet van een schitterende omgeving en je bent de hele dag actief. Dit maakt skiën en snowboarden niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor je gezondheid. Tijdens een uurtje wintersporten verbrand je honderden calorieën, train je allerlei spiergroepen en raak je volledig ontspannen. Ook dit zijn dus goede redenen voor het boeken van een sneeuwvakantie. Klinkt dit jou als muziek in de oren? In dit blog geven we je nog meer redenen die bewijzen dat skiën en snowboarden goed zijn voor je gezondheid. 

Ook inspireren we je graag met een op en top accommodatie op een van de meest luxe vakantieparken in Frankrijk die je de perfecte uitvalsbasis biedt voor een leuke én gezonde wintersportvakantie. 

Waarom is wintersporten goed voor je gezondheid?

Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten; 

Je ademt schone en frisse berglucht in;

Het helpt je spieren te versterken; 

Het draagt bij aan je evenwicht; 

Door de aanmaak van endorfine en dopamine word je er blij van; 

Je doet een flinke portie vitamine D op; 

Het zorgt voor een goede nachtrust;

Je verbrandt extra calorieën. 

Werken aan een goede fysieke en mentale gezondheid 

Tijdens de wintersport ben je elke dag een paar uur actief aan het sporten. Dit draagt bij aan het verlagen van je cholesterolgehalte, helpt je bloeddruk op peil te houden en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Ook is het opsnuiven van de frisse berglucht ontzettend gezond. De lucht in de bergen is een stuk schoner dan in stedelijke gebieden en bevat minder zuurstof. Daardoor maakt je lichaam extra rode bloedlichaampjes aan, met als gevolg dat je de eerste dagen in de bergen altijd even moet acclimatiseren. Bij thuiskomst zijn je longen in staat om extra veel zuurstof op te nemen en dit maakt dat je jezelf een periode fitter en energieker voelt. Natuurlijk geef je jezelf met snowboarden of skiën ook een goede workout. Ski je met een actieve houding, dan krijg je een sterkere core en train je het hele lichaam. 

Verder wordt je lichaam door het wintersporten een stuk flexibeler en krijg je een betere balans. Korte bochten draaien, skischoenen aantrekken, in de sleeplift staan: je bent continu bezig met je flexibiliteit en evenwicht.

Vijfsterren wintersportresort met een luxe wellness & spa 

Ben je overtuigd en zie je het helemaal zitten om aan je gezondheid te werken tijdens een dynamische skivakantie? Dan is het alleen nog een kwestie van het boeken van een mooie accommodatie. Wil je dit jaar groots uitpakken? Dan kunnen we het je aanraden om een luxe appartement of een exclusief penthouse te boeken op AlpChalets Portes du Soleil. Dit vijfsterren wintersportresort van de gerenommeerde keten FranceComfort ligt ten zuiden van het Meer van Genève en is gelegen aan de rand van het authentieke wintersportdorp Abondance. Na een heerlijk actieve dag in de frisse berglucht kun je er uitgebreid ontspannen in de high-end wellness & spa. Je vindt er onder andere een royaal zwembad, een fraaie ronde jacuzzi en een Finse sauna met een constante temperatuur van 90 C°. 

Kortom, Alpchalets Portes du Soleil biedt je alles dat bijdraagt aan een geslaagde wintersportvakantie die weldaden doet voor lichaam en geest. Wacht dus niet te lang met boeken, want de appartementen en penthouses in dit veelzijdige skigebied zijn razend populair!