fructose intolerantie

Fructose intolerantie, wat is het en wat doe je er aan?

De onderzoeken in het medische circuit blijven elkaar in hoog tempo opvolgen. Dit is voor veel mensen een uitkomst. Waar men vroeger wel jaren zoekende kon zijn om te vinger op de zere plek te leggen wat betreft klachten, zijn er tegenwoordig vaak al snel verklaringen te vinden voor de klachten die u ervaart. Dit geldt natuurlijk niet voor elke klacht, symptoom of pijn, maar door de continue toestroom van extra kennis worden wel steeds meer dingen verklaarbaar. De verklaring van een klacht, symptoom of pijn heeft in eerste instantie een rustgevende werking omdat men eindelijk een verklaring heeft waarom men zich niet zo lekker voelt.

Fructose intolerantie

Fructose intolerantie is een intolerantie die regelmatig voorkomt. De intolerantie ontstaat doordat de dunne darm niet alle fructose kan absorberen waardoor de overtollige fructose zich in de dikke darm ophoopt. In een goed werkende darm, wat fructose afbraak betreft, wordt alle fructose geabsorbeerd en komt zo in de bloedbaan van het lichaam terecht. Hierna wordt het afgebroken in de lever. Omdat niet alle fructose door de dunne darm geabsorbeerd wordt en in de dikke darm terecht komt, wordt de fructose op een verkeerde manier door het lichaam verwerkt. In de dikke darm fermenteert de fructose, hierbij komen vetzuren en gassen vrij. Deze vetzuren en gassen kunnen klachten veroorzaken. Omdat de reactie niet allergisch van aard is wordt er niet van een fructose allergie gesproken, maar van een fructose intolerantie.

Fructose intolerantie verminderen

Er zijn verschillende manieren om de last die je hebt van een fructose intolerantie te verminderen. Het volledig doen verdwijnen van de intolerantie is tot op heden niet mogelijk. Je kunt de last die je hebt van de intolerantie verminderen door goed op je voeding te letten. Eet bijvoorbeeld minder fruit, bonen en producten met onnodig veel zoetstoffen. Daarnaast is het belangrijk om veel vezels, vet en eiwitten binnen te krijgen. Als je meer wilt weten over deze en andere intoleranties, bezoek dan zeker eens de website van Disolut! Je vindt hier veel informatie over verschillende intoleranties!