vitaal leven

Een vitaal leven leiden: 5 tips voor een gezonde levensstijl!

Door regelmatig te sporten behoud je een goede gezondheid en start je met een energiek gevoel aan de nieuwe dag. Sporten is slechts een van de mogelijkheden om een vitaal leven te leiden! In dit artikel zetten we vijf andere tips op een rijtje, die je hierbij helpen. Zo houd jij je lichaam en geest in balans. 

Niet alleen voor een gebalanceerd leven is een goede gezondheid essentieel. Voorkom ook hoge zorgkosten! Het eigen risico van je zorgverzekering wil je immers het liefst voor andere zaken gebruiken. Zeker als je zelf invloed hebt op het al dan niet verplicht inzetten hiervan. 

Tip 1: eet gevarieerd tijdens de week 

Het is belangrijk om gevarieerd te eten. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je alle benodigde bouwstoffen binnenkrijgt. Varieer in aardappelen en pasta’s, verschillende soorten groente, verschillende soorten vlees en vis, enzovoorts.  

Tip 2: vervang je ongezonde tussendoortje voor fruit 

Ook fruit kan zoet zijn, door de fruitsuikers die hierin zitten! Laat je ongezonde snack wat vaker staan en kies voor een appel, banaan, of bijvoorbeeld sinaasappel. Ze geven je energie voor de rest van de dag en zijn veel gezonder.  

Tip 3: maak een wandeling bij de lunch 

Blijf niet de hele dag binnen je woning of het pand van je werkgever. Kies voor een korte lunchwandeling van vijftien tot dertig minuten. Het perfecte moment om bij te praten met een collega of te genieten van het mooie weer.  

Tip 4: doe aan yoga in stressvolle weken 

Wanneer het op je werk of studie erg druk is, kan het prettig zijn om jezelf even af te sluiten. Dit doe je onder meer door yoga te beoefenen. Op internet vind je talloze oefeningen die je helpen om je zorgen en stress gevoelens los te laten. Vaak slaap je beter, wanneer je in de avond een aantal van deze oefeningen uitvoert.  

Tip 5: zorg voor voldoende ontspanning 

Het is natuurlijk belangrijk dat je gestelde deadlines haalt. Wees echter voorzichtig! Je gezondheid is ook wat waard. Zorg daarom voor voldoende ontspanning. Eerder beschreven we al dat sporten en het beoefenen van yoga hier voorbeelden van zijn. Ook het lezen van je favoriete boek of het beluisteren van muziek helpen je gezond te blijven. 

Een gezond en energiek lichaam maakt dat jij geen of maar weinig van het eigen risico in je zorgverzekering van 2021 nodig hebt!