alcoholvrije cocktails

De lekkerste alcoholvrije cocktails

Lang geleden waren er weinig alcoholvrije opties voor cocktails, maar tegenwoordig zijn alcoholvrije cocktails helemaal in. Het hoeft geen dry January te zijn om ervoor te kiezen (even) geen alcohol te drinken. Met deze heerlijke mocktails, is elke slok een feest!

1. De virgin Mojito

Deze klassieker is altijd goed, en zo gemaakt. Snijd eerst een limoen in stukjes en doe dit samen met wat blaadjes munt in een longdrinkglas. Strooi er wat rietsuiker overheen en stamp alles goed aan, zodat de smaken lekker vrijkomen. Vul het mengsel aan met de tonic en doe er wat ijsblokjes bij.

2. Safe sex on the beach

Ook deze is heerlijk en lekker simpel te maken. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, giet er vervolgens gelijke delen cranberrysap, sinaasappelsap en grapefruitsap in, en klaar ben je! De rand kan je nog leuk gratineren om het extra feestelijk te maken.

3. Nada Colada

Als je gek bent op ananas en kokos, is dit de mocktail voor jou! Snijd een banaan in plakjes, doe dit samen met een half kopje gekoelde kokosmelk en een half kopje ananaspulp in de blender, en klaar is jouw heerlijke mocktail!

4. Virgin Bloody Mary

Deze klassieker is ook zonder alcohol erg lekker. Mix 18 cl tomatensap, 2 cl citroensap, een paar druppels Worcestershire saus, een paar druppels tabasco, 1/4e theelepel mierikswortel met elkaar. Doe daar een stengel selderij in en voila! Genieten.

5. Shirley Ginger

Mix vier delen ginger ale met 1 deel spa rood en 3 eetlepels limoensap en een klein beetje grenadine en je hebt een heerlijke, mooi uitziende, mocktail te pakken!

6. De mango Martini

Deze Mocktail is perfect voor een warme rozige zomerdag. Meng ca. 2,5 deel mangosap met het sap van ongeveer een halve limoen. Doe daar vervolgens een gesneden rode peper in. Als je het iets minder pittig wil, kan je ook een paar druppels tabasco toevoegen. De combinatie van de zoete mango en het pit van de peper is heerlijk.

7. Alcoholvrije Aperol Spritz

Neem een half plakje sinaasappel, en maak hier een kleine inkeping in. Doe vervolgens ijsblokjes in een wijnglas. Doe daar vervolgens Crodino bij, alcoholvrije mousserende wijn, en vervolgens Spa rood. Het halve plakje sinaasappel gaat vervolgens ter garnering aan de rand van het glas. En klaar is je heerlijke drankje!

8. Alcoholvrije sgroppino

Zet champagneglazen in de ijskast en laat lekker lang koud worden. Doe vervolgens citroensorbetijs samen met alcoholvrije mousserende wijn in de blender. Zodra het een smeuïg geheel is, is je drankje klaar om geserveerd te worden!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mocktailrecepten om uit te kiezen, alsook non alcoholische variaties op andere alcoholhoudende dranken. Bij de Alcoholvrijshop kan je terecht voor een groot assortiment, en ook de nodige inspiratie. Proost!