Body en mind bepalen samen jouw geluksgevoel

Veel mensen voelen zich ongelukkig. Ze hebben depressieve gevoelens of het gevoel alsof er ‘iets’ ontbreekt. Wist je dat zowel je lichaam als geest bepalend zijn voor je geluksgevoel? Hoe zit dit?

Je lichaam en je geluksgevoel

Wanneer iemand zich ongelukkig voelt, wordt er vooral naar de geest gekeken en niet naar je body. Gek eigenlijk, want je lichaam en geest staan met elkaar in verbinding. Wanneer je een gezond gewicht hebt en gezonde voeding binnenkrijgt, voel je je doorgaans veel beter dan wanneer je junkfood hebt gegeten. Uit diverse onderzoeken zijn frisdranken en snoepgoed wel goed voor een kort fijn gevoel, maar maken ze je down op de lange termijn. Kies in plaats daarvan voor superfoods zoals goji-bessen, quinoa of het Oerhollandse Boerenkool.

Regelmatig bewegen

Wanneer je sport of in beweging komt, wordt er een hormoon aangemaakt waar je je beter door voelt. Dit effect kun je ook al bereiken door te wandelen. Het wordt aangeraden om iedere dag minstens een halfuur te bewegen. Middels een stappenteller kun je ook goed zien hoe actief je op een dag bent.

Je mind is ook belangrijk

Wanneer je goed op je voeding let en regelmatig sport, ben je er nog niet. Je geest is ook belangrijk om je goed te voelen! Het is heel gemakkelijk jezelf naar beneden te halen door de dingen die je tegen jezelf zegt. We zijn vaak erg negatief en kritisch over onszelf en dit zorgt ervoor dat je je alles behalve goed voelt. Ervaringen uit het verleden kunnen ook bijdragen aan een sombere bui.

Psycholoog Nederland

Wanneer je niet goed weet hoe je positiever kunt denken, kun je kijken voor hulp bij psycholoog Nederland. Een psycholoog kan je leren beter om te gaan met je piekergedachtes. Aan de hand van oefeningen en gesprekken heb je weer controle over je mind. Woon je in Flevoland? Een geschikte psycholoog Almere is gemakkelijk te vinden. Vaak is het wel mogelijk om eerst een kennismakingsgesprek aan te gaan, zodat je weet of er een klik is.