Blijf fysiek fit met vechtsport

Een goede conditie en fysiek in orde zijn helpt bij heel wat opdrachten doorheen het dagelijkse leven. Sport is een ideale manier om jouw conditie te onderhouden en fysiek fit te blijven. Vechtsporten zijn daarbij misschien wel het toppunt van fysiek labeur. Je gebruikt immers enkel en alleen jouw lichaam en leert bovendien nuttige vaardigheden aan zoals zelfverdediging en kalm blijven in elke situatie.

Verbetering van jouw houding

Een belangrijk en vaak onderschat voordeel van vechtsporten is dat je automatisch jouw houding een sterke boost geeft. Je doorbreekt de dagelijkse sleur van het zitten en je leert een correcte houding aan. Een houding die kan helpen bij het bestrijden van rug- en nekpijn en zeker naar de toekomst toe heel wat schade voorkomt.

Veelzijdige training

Als vechtsporter train je jouw hele lichaam en verbeter je bovendien jouw lenigheid. Kracht is een belangrijk onderdeel van vechtsport en het draait hier bovendien om functionele kracht. Het soort spieren waar je ook in het dagelijkse leven echt iets aan hebt. Daarnaast vereisen de basisbewegingen van heel wat vechtsporten flexibiliteit en balans. Heb je dit nog niet? Dan ontwikkel je het na verloop van tijd wel. Komt daar nog eens bij dat je door het harde fysieke werk vaker wel dan niet succesvol gewicht verliest. Je voelt je fitter, gezonder en beter in je vel.

Een betere uithouding

Vechtsport is een full-body workout waar je explosief moet zijn, maar ook de nodige duurbaarheid aan de dag moet leggen. Soms draait het puur om jouw tegenstander mentaal en fysieke te overleven en daar heb je uithoudingsvermogen voor nodig. Simpelweg gaan fitnessen brengt nooit dezelfde intensiteit met zich mee als bijvoorbeeld een wedstrijdje tegen elkaar.

Mentaal fit worden

Misschien wel belangrijker dan fysiek fit worden is mentaal fit worden. Met vechtsport leer je assertief reageren en jouw stress en angst een plaats te geven. In plaats van deze jou te laten domineren krijg je mee hoe je dat omzet in een ijzeren wil. Bovendien is er weinig beter om even te ontstressen dan een robbertje met elkaar vechten in de ring.

Welke vechtsporten dan?

De basis van zo goed als alle vechtsporten is dezelfde en het is dan ook ontzettend moeilijk om een rangschikking te maken. Probeer er een paar uit en kijk wat het beste bij jou past. Nog even de vechtartikelen van fightshop voor jouw keuze in huis halen en je kunt van start gaan!