wat is kimchi

Alles wat je moet weten over Kimchi

Het eerste wat je je zult afvragen is wat er wordt bedoeld met Kimchi. Het is niets anders dan Korea’s nationale gerecht van kool, knoflook en zongedroogde chili gefermenteerd met vissaus. Het is voedsel met een bijna ondoorgrondelijke culturele weerklank. Je kunt de beste Kimchi kopen op de website van Asian Food Lovers. 

Bereiding van Kimchi  

Traditioneel wordt het gemaakt aan het begin van de winter. De groenten worden gehakt, gemengd en in handgemaakte keramische fermentatie potten geplaatst en vervolgens enkele maanden in de aarde begraven om te fermenteren en te rijpen. Commerciële Kimchi wordt in grote hoeveelheden gemaakt, enkele weken gefermenteerd in roestvrij staal en verpakt in plastic potten. 

Waarom zijn mensen dol op Kimchi? 

Melkzuurfermentatie transformeert de ingrediënten in een hete en kruidige, frisse maar funky, zoute maar verfrissende specerij waar je nog steeds alle ingrediënten kunt proeven. Het blijft daarbij zijn eigen unieke en pittige levendigheid behouden. Datzelfde fermentatieproces vult Kimchi met miljarden probiotische bacteriën, waardoor het een van de meest populaire voedingsmiddelen voor de darmgezondheid is.

Hoe Kimchi te gebruiken? 

Je kunt bijvoorbeeld een blad uit de Koreaanse keuken halen en deze eventueel met edamame bonen serveren als pittige smaakmaker bij vlees- en kipgerechten. Verder kun je kimchi op een kom met rijst plaatsen voor een kick van hitte en knoflook. Je kunt daarbij ook een paar eetlepels kimchi spatelen door een omelet. Een andere mogelijkheid is om gehakte kimchi en lente-uitjes te mengen door pannenkoekenbeslag en deze te serveren met met gochujang, een Koreaanse chilipasta dipsaus. Je kunt Kimchi ook gebruiken door deze te mengen met varkensgehakt. Daarnaast kun je het in knoedelvellen vouwen, stomen en vervolgens bakken. Een andere optie is om Kimchi te gebruiken door deze toe te voegen aan stoofvlees van kip of rundvlees, waar de vissaus een rijke umami-noot zal toevoegen.

Tot slot 

Wil je echt genieten van de Koreaanse keuken, dan zul je Kimchi in huis moeten halen. Op verschillende plekken is er Kimchi beschikbaar. Je kunt er de heerlijkste exotische gerechten mee maken en serveren voor bijvoorbeeld speciale gasten of zakenpartners als je ondernemer bent.