gezondheid werken

Aan je gezondheid werken? Denk dan hieraan!

Onze gezondheid is een factor in ons leven die altijd centraal dient te staan. Dit komt omdat onze gezondheid van enorme invloed is op onze dagelijkse gesteldheid. Hoe beter de gezondheid is, hoe beter we ons dan ook zullen voelen. Toch lijkt het hebben van een goede gezondheid vaak lastiger dan dat het is. Dit komt met name door het feit dat er honderden, misschien wel duizenden, gezondheids guru’s zijn die allemaal zeggen dat je wat anders moet doen. Het belangrijkste hierin is het vinden van jouw eigen weg. Er is geen methode die voor iedereen werkt en daarom is het blijven zoeken naar jouw perfecte methode het belangrijkste wat we je kunnen aanraden. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden geven we je in deze blog geven we je enkele voorbeelden van deze methoden die voor ons gewerkt hebben!

Afvalstoffen verminderen

Om je gezonder te voelen is het belangrijk om zo min mogelijk afvalstoffen in je lichaam te hebben. Een groot deel van de afvalstoffen kun je verminderen door simpelweg te stoppen met de activiteit die de afvalstoffen in jouw lichaam achterlaat. Denk hierbij aan het stoppen met roken, drinken of het gebruik van drugs. Andere stoffen zijn lastiger uit het lichaam te verwijderen. Hier kun je bijvoorbeeld behandelingen voor ondergaan. Een deel van deze behandelingen dient uitgevoerd te worden door een specialist, maar een deel hoeft dat ook niet. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een detox kuur! Deze kun je volledig zelf uitvoeren en zal een groot deel van de afvalstoffen uit jouw lichaam doen verdwijnen.

Voeding

De voeding die jij binnenkrijgt is van enorme invloed op jouw gezondheid. Het is immers de input die je jouw lichaam geeft om van te leven. Het is daarom zaak om altijd zo gezond mogelijk te eten. Nu is dit natuurlijk lastig om dagelijks te onderhouden als je een druk leven hebt. Daarom zien we de laatste tijd dat steeds meer mensen kiezen voor tussendoortjes die zo rijk van voeding zijn dat ze deels kunnen compenseren voor minder gezonde gerechten. Een voorbeeld hiervan is de gembershot. Deze kun je iedere ochtend nemen om diverse gezondheidsgerelateerde kwaaltjes op te lossen! Denk hierbij aan een verbetering van de spijsvertering en daarnaast een vermindering van misselijkheid, maagzuur en diverse pijnen!