Aan de slag als schuldhulpverlener bij een gemeente 

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en heb je al veel gemeente-ervaring? Of heb je altijd al willen weten hoe het is om te werken bij de gemeente? Ongeacht of je al een carrière hebt opgebouwd of nog aan het begin van je loopbaan staat, is het de moeite waard je eens te verdiepen in een gemeentebaan uit het aanbod van een detacheringsbureau. Daar vind je zowel vacatures bij grote als kleinere gemeenten en alles ertussenin. Een van de boeiende vacatures is die van schuldhulpverlener. Mensen die dit beroep uitoefenen, zeggen allemaal dat elke dag anders is en dat dit ook het mooiste aspect van het vak is. Daarnaast heeft iedere gemeente een eigen werkwijze. Haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? En wil jij als schuldhulpverlener in allerlei keukens van gemeenten kijken? Dan is dit voor jou de perfecte baan! 

Wat doet een schuldhulpverlener precies? 

• Onderhouden van contacten met zorgaanbieders, schuldeisers en andere externe partijen; 

• Bewaken van het complete schuldhulpverleningstraject; 

• Uitvoeren van hercontroles; 

• Opstellen van rapportages. 

Verantwoordelijk voor je eigen caseload

Ga jij werken als schuldhulpverlener? Dan word je verantwoordelijk voor je eigen caseload en voer je intake- en begeleidingsgesprekken met de cliënt. Je zorgt ervoor dat jouw cliënten hun administratie en leven weer op orde krijgen om vervolgens onafhankelijk en zelfstandig te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarnaast maak je een plan van aanpak, onderhandel je met schuldeisers en zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. Verder heb je ook oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je daar effectief op te anticiperen. Jij weet lastige situaties op een creatieve manier op te lossen en bent er voor de cliënten. 

Sociaal Juridische Dienstverlening

Heb jij minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener en heb je een relevante hbo-opleiding afgerond (bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening), heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2 en heb je kennis van de sociale kaart? Dan ben je van meer dan welkom om te solliciteren naar een van de vacatures van schuldhulpverlener bij een detacheringsbureau. Daarnaast is het mooi meegenomen als je vaardig bent in het analyseren van een individueel schuldenprobleem en het opstellen van een advies en rapport en je jezelf herkent in de competenties: oplossingsgericht, besluitvaardig en communicatief vaardig.