tips terug naar kantoor

5 tips voor als jij weer naar kantoor teruggaat

Halverwege maart 2020 zette COVID-19 onze wereld totaal op z’n kop. De kantoren gingen van de een op de andere dag dicht en thuiswerken was ‘het nieuwe normaal’. Termen als ‘Zoom’ en ‘digitale borrel’ hoorde bij dat nieuwe normaal. En hoewel veel kantoren daar aan blijven vasthouden, kunnen we ook langzaam maar zeker weer iets vaker terug naar kantoor. Voor velen een opluchting, maar het is ook even wennen. We moeten weer uit onze bubbel en de keukentafel inruilen voor ons vertrouwde bureau. Daarom geven wij je een aantal tips, zodat jij met een fijn gevoel weer naar kantoor reist. 

Tip 1: trek wat nieuws aan

Hoor jij bij het kamp dat zich al sinds maart vorig jaar iedere dag comfortabel kleedt? De combinatie ‘joggingbroek met overhemd of blouse’? Dat is anderhalf jaar lang heerlijk geweest, maar bij een nieuwe start hoort ook een nieuwe look. Gun jezelf daarom een paar nieuwe items, zodat je weer netjes voor de dag komt. Het geeft je zelfvertrouwen en je voelt je weer als je ‘oude ik’. Dat is precies wat je wil als je je collega’s na lange tijd weer eens in het echt ziet. 

Tip 2: vergeet je lunch en snacks niet

Misschien een voordehand liggende tip, maar genoeg eten meenemen ben je niet meer gewend. De afgelopen anderhalf jaar heb je een aantal stappen van de goed gevulde koelkast gewerkt. Trek? Dan rende je naar de koelkast. Op kantoor ligt er waarschijnlijk minder eten voor je klaar. Voorkom dan dat je de hele dag honger hebt en neem wat extra’s mee, het liefste in de vorm van gezond fruit of wat groenten. Dit zal je productiviteit op kantoor ten goede komen. 

Tip 3: tijd voor nieuwe podcasts

Podcasts zijn het afgelopen jaar populairder dan ooit geworden. Ze zijn ideaal als je onderweg bent. Of dat nou in de auto of in de trein is. Verdiep je daarom de dag voordat je naar kantoor gaat weer in een aantal interessante podcasts, zodat jij een fijne afleiding hebt in de spits. 

Tip 4: noice-canceling aan

Grote kans dat jij thuis een stuk minder afleiding had dan op kantoor. Tenzij je natuurlijk samen met je partner (of kinderen) thuiszat. Op kantoor heb je vaak meer afleiding. Om je heen zitten bellende collega’s, lachende collega’s of pratende collega’s. Daarnaast loop je op kantoor veel eerder naar iemand toe, dan dat je diegene belt. Dit zorgt ervoor dat je veel afgeleid bent, en deze indrukken ben je helemaal niet meer gewend. De perfecte tip: schaf aan noise-canceling koptelefoon aan. Hiermee sluit je jezelf af van wat er om je heen gebeurt en is je concentratie veel hoger. 

Tip 5: de carrière switch

Het afgelopen jaar heb je tijd gehad om na te denken. Aan de keukentafel ga je toch eerder na of je je werk wel echt leuk vindt. Merk jij dat je met lood in je schoenen weer naar kantoor rijdt? Dan is het misschien wel tijd voor een nieuwe uitdaging. Kijk eens rustig rond op LinkedIn, bereid jezelf voor op bijvoorbeeld een assessment PiCompany of Pearson Clinical en kijk of je hier meer en nieuwe prikkels van krijgt. 

Hopelijk ga jij met deze tips weer met een fijn gevoel naar kantoor terug! Veel succes en ook zeker plezier terug op kantoor.